Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kristoff vloert de sprinters

Donderdag 17 juli 2014

Elite men - Eindelijk weer een massasprint in de Tour, hoewel de Duitse kemphanen Greipel en Kittel er dit keer niet bij waren. Greipel werd in de finale gevloerd door Chavanel, terwijl Kittel als gewoonlijk de klimmetjes niet best verteerde. Alexander Kristoff profiteerde van hun absentie. De Noor van Katoesja verwees Peter Sagan naar de 2e plaats en de Franse kampioen Demare naar de 3e plaats. De kopman van Cannondale versterkte daarmee zijn grote voorsprong in de strijd om het groen, maar natuurlijk had de Slovaak veel liever de rit gewonnen.

De etappe naar Saint-Etienne werd gekleurd door een lange ontsnapping van vijf renners, onder wie de Nederlandse kampioen Sebastian Langeveld. De renner van Garmin lag nog even op de grond toen zijn vluchtmakker De la Cruz (NetApp) in een bocht onderuit schoof. De Spanjaard brak daarbij een sleutelbeen. De resterende vluchters - Clarke (Orica), Rast (Trek) en Vachon (Bretagne) - wachtten Langeveld op, waarna het kwartet nog even vooruit kon blijven. Op de Cote des Brosses gingen Langeveld en Clarke alleen door en na 160 kilometer gooide Clarke ook Langeveld overboord. De Australier kreeg daarna gezelschap van het Europcar-duo Quemeneur en Gautier.

Nadat Quemeneur als eerste de handdoek in de ring gooide, werd een beperkte massasprint onvermijdelijk. Jammer voor Giant-Shimano, dat de hele dag in het peloton controlerend had gefietst (en in de persoon van Dumoulin een buitengewoon sterke aanjager had), dat Degenkolb in het laatste rechte eind door Trentin bijna in de hekken werd gereden. De Duitser moest genoegen nemen met de 14e plaats. Omdat de jury Trentin terugzette in de uitslag, werd dat uiteindelijk de 13e plaats. Bauke Mollema rukte in de stand weer een plaatsje op naar de 8e plaats omdat Gallopin in de finale het peloton moest laten gaan. Geen gekke uitgangspositie met het oog op de komende Alpenritten!

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl