Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema: 'Misschien is dit mijn plek wel'

Zaterdag 19 juli 2014

Elite men - Bauke Mollema kwam vrijdag als dertiende over de streep. De renner van Team Belkin draaide er na afloop van deze dertiende rit niet om hen. “Het ging niet heel goed, maar het ging ook niet heel slecht. Zo is het wel vaker bij mij."

"Ik kon op de slotklim niet mee met Nibali, Valverde, Pinot, Van Garderen en nog een aantal renners, maar het straffe tempo van Van Den Broeck kon ik goed aan. Laurens reed bovendien voor me, dus het was ook niet aan mij om te achtervolgen. De hitte was een enorme tegenstander vandaag. Het was extreem warm. Bergop hadden we natuurlijk ook geen koeling van de wind en tegen zo’n lange klim als de Chamrousse kun je niet op drinken. De laatste kilometers leek het of mijn benen in brand stonden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.“Het lijkt er op dat dit mijn plek is”, vervolgde Mollema. “Al weet je natuurlijk nooit wat er nog gaat gebeuren. Een goed klassement rijden draait niet per se om de beste renner in koers zijn. Het is ook heel belangrijk om een slechte dag te voorkomen, terwijl anderen er misschien wel tussenuit vallen, zoals Porte vandaag. Dat vond ik wel verrassend.” 

Ten Dam ging diep

Ten Dam koos op de Chamrousse, de 18-kilometerlange slotklim van de dag, de aanval. Het leverde hem uiteindelijk de achtste plaats in het dagklassement op. “Ik ben heel diep gegaan”, pufte Ten Dam na afloop. “Ik sprong op de slotklim iets te laat achter Majka en König aan, maar toen ik aanging, moest ik er eigenlijk ook wel gewoon bij komen. Ik gaf alles, maar helaas lukte het niet. Toen Nibali, Pinot en Valverde aansloten, zat ik natuurlijk op apegapen in het wiel. Toen Nibali aanzette, moest ik ze laten gaan. k voelde me vandaag heel goed en op de voorlaatste klim leek het allemaal vrij gemakkelijk te gaan, al werd het door de hitte heel zwaar”, stelde Ten Dam. “Voor een goed klassement had ik eigenlijk saai moeten rijden, maar op de laatste klim dacht ik, ik probeer het gewoon. Vanaf mijn demarrage reed ik continu op de limiet. Twaalfde is een mooie positie, maar we krijgen nog vier bergritten en een tijdrit. We staan er in ieder geval goed voor.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl