Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

En dat is nummer 2 voor Rafal Majka

Woensdag 23 juli 2014

Elite men - En dat is nummer twee voor Rafal Majka! Na zijn overwinning in Risoul, in de Alpen, soleerde de Pool van Tinkoff-Saxo Bank - dat nu al goed is voor drie ritzeges - onbedreigd naar de bloemen op Pla d'Adet. Net als gisteren zijn ploegmaat Rogers in Bagneres-de-Luchon, overleefde Majka de vroege vlucht en verstevigde hij door zijn eerste plaats op de Pyreneeentop ook nog eens zijn leidende positie in het bergklassement.

Ook Mollema maakte deel uit van de vroege vlucht. En omdat hij zich in de slotklim goed wist te handhaven in de voorste linies, deed de Groninger na zijn slechte dag gisteren een gouden zaak in het klassement. In het spoor van zijn mogelijk nieuwe ploegmaat Frank Schleck eindigde Mollema op 1.12 van Majka als 8e. En omdat Konig (23e op 3.54) en Kwiatkowski (128ste op bijna een half uur) een gevoelige tik kregen, schoof de Groninger zowaar weer op naar de 7e plaats in de stand. Hij speelde opnieuw haasje over met Ten Dam (14e op 1.50 van Majka), die ondanks een ijzersterk gereden rit - steeds in het spoor van Nibali - terugviel naar plaats 8, op slechts 17 seconden van Mollema. En dus blijft de strijd tussen de twee Nederlanders van Belkin om de beste Nederlander in Parijs nog steeds ongemeend spannend.

Rafal Majka was vandaag absoluut de beste van het pak. Hij maakte ook deel uit van de vroege vlucht van 22 man en dat was nodig ook, omdat Rodriguez er ook bij was. De Spanjaard zorgde ervoor op alle bergtoppen onderweg meer punten te sprokkelen dan Majka, maar de Pool liet zich niet gek maken. 'Riis zei dat ik Rodriguez moest laten begaan, want als ik eerste werd op Pla d' Adet zou ik 50 punten kunnen pakken.' De situatie kantelde zijn richting op toen Rodriguez in de slotklim al snel de rol moest lossen. Even leek het erop dat de achtervolgers uit de groep-Nibali nog een bedreiging zouden kunnen vormen toen Romain Bardet in de afdaling van de Peyresourde zijn duivels ontbond. Thibaut Pinot organiseerde met zijn FdJ-maten de achtervolging op de Ag2r-renner, waardoor de voorsprong snel kleiner werd. Maar in de slotklim hadden de twee Fransen vooral oog voor elkaar, terwijl Nibali met Peraud met hun uitval net te laat kwamen om Majka en Visconti nog te achterhalen. Omdat Valverde in de laatste honderden meters nog wat tijd won op Bardet en Pinot, wordt de strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 nog spannend. Gelukkig maar, want Nibali steekt deze Tour met kop en schouders boven zijn rivalen uit.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl