Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europese titel voor teamsprinters op de baan

Donderdag 24 juli 2014

Track - Bij de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Anadia, Portugal hebben de mannen op het onderdeel teamsprint de gouden medaille behaald in de categorie beloften. Zij versloegen in de finale het Poolse team.

Nils van’t Hoenderdaal, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland waren met een tijd van 44,564 seconden het Poolse trio Mateusz Lipa, Mateusz Rudyk en Patryk Rajkowski te snel af (44,910). Even voor de mannen gingen ook de vrouwen in de finale de strijd aan op de teamsprint. Yesna Rijkhoff en Elis Ligtlee kwamen met een tijd van 34,611 net iets te kort op de Russische winnaressen Anastasiia Voinova en Daria Shmeleva (33,630). Er was woensdagavond ook individueel succes voor de Nederlandse ploeg. Op de kilometer behaalde Sam Ligtlee bij de junioren een zilveren medaille. Met een tijd van 1:04.868 hield hij de Duister Aaron Reiss achter zich (1:05.024). Het goud ging naar de Tsjech Jiri Janoser (1:03.330). Camiel Lok eindigde met een tijd van 1:06.213 als tiende. Zoals wij eerder al meldden won Matthijs Büchli dinsdag al (gedeeld) zilver op de kilometer bij de beloften. Daarmee staat de medailleteller voor ons land op vier.