Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink wil zich testen in Ronde van Polen

Donderdag 31 juli 2014

Elite men - Robert Gesink hoopt in de Ronde van Polen (3 tot en met 9 augustus) een goede stap richting de Vuelta a España te zetten. De Belkin-renner is van plan om na een lange periode van trainen in de meerdaagse wielerkoers weer met de besten te wedijveren. 

“Ik ben met mijn gezin naar de Verenigde Staten geweest en heb daar hard getraind, maar ook tijd gehad om met mijn vrouw en kind leuke dingen kunnen doen”, aldus Gesink in een bericht van Belkin. “Ik ben door Colorado getrokken en heb op hoogte getraind. Ik ben door diverse nationale parken getrokken. Het was een prachtige trip. In de laatste week ben ik in Park City aangesloten bij de jongens die de Tour of Utah gaan rijden. Zij zijn helemaal klaar voor het tweede gedeelte van het seizoen en ik ben ook tevreden over hoe mijn eigen trainingen verliepen.” 

Spannend

De Ronde van Polen wordt Gesinks eerste koers sinds het NK in Ootmarsum van 29 juni. “Het wordt spannend om te zien waar ik sta, maar ik ben al jaren prof en weet wat ik moet doen om mijn lichaam klaar te stomen voor een koers. Ik hoop richting het einde van de ronde in orde te zijn. Ik ben daarom ook bewust kort voor de ronde teruggekomen van hoogte. Ik hoop in Polen mijn vorm aan te scherpen richting de Ronde van Spanje. Ik heb de Ronde van Polen één keer eerder gereden. Dat ging heel goed. Ik werd tweede achter Johan Vansummeren.”

Ook kansen voor Bos

De laatste dagen van de Ronde van Polen behelzen twee zware bergritten en een tijdrit. “In die etappes zal het klassement gemaakt worden”, aldus ploegleider Michiel Elijzen. “Ik heb goede hoop dat Robert flink gaat verbeteren gedurende de week en dat hij bergop goed genoeg is om zich met de besten te meten. De eerste drie ritten zijn geschikt voor de sprinters. Daar liggen voor ons kansen met Theo Bos, al moeten we Paul Martens op een dergelijk terrein ook zeker niet uitvlakken.”  Verder rijden namens Belkin ook Jack Bobridge, Graeme Brown, Rick Flens,  Lars Petter Nordhaug en David Tanner. 

 Foto: © Sportfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl