Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin met Hofland en Tusveld in Utah

Donderdag 31 juli 2014

Elite men - Belkin staat maandag 4 augustus met een nieuw gezicht aan het vertrek van de Tour of Utah. Martijn Tusveld staat als stagiair op de startlijst. De meerdaagse rittenkoers door de Verenigde Staten betekent tevens de terugkeer van Moreno Hofland, die weken uit de roulatie was na een harde val in de Tour of California.

Hofland brak bij zijn val diverse ribben en liep bovendien een breuk in zijn lendenwervel op. “Doktoren zeiden dat ik pas na zes of zeven weken weer kon trainen en ik was bang dat ik daardoor niet fit aan de start van de Vuelta zou kunnen staan, maar het herstel verliep hartstikke goed en ik heb nergens last meer van. Ik ben blij dat ik de Tour of Utah kan rijden. In de eerste ritten liggen kansen in de sprint. De spurtjes tijdens trainingen gaan goed en ik ga me er gewoon weer tussengooien.”

Tusveld stagiair

Tusveld, normaal rijdend voor het Rabobank Development Team, reisde op tijd af richting de USA met het Belkin Team en kijkt uit naar de prachtige kans die voor hem ligt. “De sfeer is goed en we zijn lekker aan het trainen in een mooi gebied. Ik heb nog met Moreno in de ploeg gereden en Mathieu Heijboer was vroeger mijn trainer. Tijdens de koers wil ik de ploeg zo goed mogelijk helpen en bergop zo lang mogelijk meedoen. Dit is een mooie ronde voor mij en ik ga proberen te laten zien wat ik waard ben.” Verder rijdt de ploeg met Jetse Bol, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Maarten Tjallingii, Robert Wagner en Dennis van Winden.

Foto: Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl