Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wellens blijft Boom en Dumoulin voor in Eneco Tour

Zondag 17 augustus 2014

Elite men - Tim Wellens is eindwinnaar geworden van de Eneco Tour. In de slotetappe door Nederlands Limburg konden Lars Boom (tweede) en Tom Dumoulin (derde) zijn koppositie niet meer bedreigen. Guillaume van Keirlsbulck won de etappe voor OmegaPharma-QuickStep.

Hij ontsnapte uit een omvangrijke kopgroep. Dylan van Baarle was tiende in de daguitslag. Boom en Dumoulin baalden na afloop dat ze Wellens niet echt het vuur aan de schenen hadden kunnen leggen. Dumoulin: "Ik had een week met ups en downs, maar het eindigde toch wel met een domper toen het parcours niet lastig genoeg bleek om het klassement nog te wijzigen. Toch ben ik tevreden met mijn vormpeil en met mijn ritwinst."

Nieuwe stap

Boom accepteerde zijn tweede plek noodgedwongen. “Tim was de sterkste en wint terecht”, aldus Boom. “Ik ben echter tevreden. Ik heb een super Eneco Tour gereden. Ik heb me alle dagen goed gevoeld. Het was een mooie week. Vorig jaar had ik in de Ardennen een zwakke dag, terwijl ik daar nu tweede werd. Daar ben ik heel blij mee. Je kunt wel stellen dat dit een nieuwe stap in mijn carrière is.”

Foto: © Team Belkin



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl