Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Onzekere toekomst voor Olympia’s Tour

Dinsdag 19 augustus 2014

Elite men - Het doorgaan van Olympia’s Tour in 2015 staat op losse schroeven. De organisatie vroeg geen datum aan voor de internationale kalender en ook al mocht men dit in een later stadium wensen, dan zal men daarin vooralsnog ook geen medewerking krijgen van de wielerbond KNWU.

Dit jaar al ging de oudste etappekoers van Nederland met hangen en wurgen van start. Voor aanvang van de wedstrijd moesten nog regelingen over prijzengeld getroffen worden over 2013 met de teams. Koersdirecteur Herman Brinkhoff – door de verantwoordelijke stichting en uitvoerend organisator Frank Boelé ingehuurd voor deze klus en daarmee niet verantwoordelijk voor de achterstanden – en de KNWU worden sindsdien achtervolgd door  partijen die nog geld te goed zeggen te hebben van Olympia’s Tour. De bond moest zelf de portemonnee trekken om de juryleden te betalen, nadat de organisatie in gebrek bleef. Vrijwilligers laten weten geen vergoedingen voor gemaakte kosten te hebben gekregen.

Onverantwoord

Manager Sport van de KNWU Henk van Beusekom is dan ook niet van plan om op deze basis mee te werken aan het alsnog plaatsen van de zesdaagse rittenkoers op de internationale kalender van de UCI. Niet zolang er niets fundamenteel verandert bij de organisatie. De stichting zou op dit moment overigens alleen nog bestaan uit voorzitter Lex van Drooge, al vermeldt de website ook nog secretaris Pim Sies. Van Beusekom: "We hebben in het verleden veel geduld gehad met deze organisatie, maar nu zou het onverantwoord zijn om  als wielerbond mee te werken aan het doorgaan van de ronde." Brinkhoff houdt er rekening mee dat de overkoepelende stichting failliet gaat en alle schuldeisers definitief naar hun geld  kunnen fluiten.

Tijdelijk nieuw elan

De huidige organisatie van Olympia’s Tour nam in de loop van 2008 het stokje over van een eerder bestuur  onder leiding van Wim van Drunen. De wedstrijd werd ingekort en zou een aansprekender deelnemersveld moeten krijgen. Dat lukte tijdelijk ook met deelnemers als Taylor Phinney en de toen net naar de weg overgestapte Theo Bos. Het afgelopen jaar was het internationale gehalte op de startlijst al niet meer van gelijkwaardig niveau. Berden de Vries is vooralsnog de laatste winnaar van Olympia’s Tour, dat was de 62e editie.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl