Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kimmann succesvol op Jeugd Olympische Spelen

Dinsdag 19 augustus 2014

Offroad - Ook bij de Jeugd Olympische Spelen heeft Niek Kimmann aangetoond één van de beste BMX’ers in zijn leeftijdscategorie te zijn. Na eerder op de dag al de Time Trials gewonnen te hebben pakte hij ook overtuigend de eerste plek tijdens de afvalrace.

 De 18-jarige Kimmann had tijdens het wereldkampioenschap in Rotterdam al ruimschoots aangetoond een groot talent te zijn binnen het BMX. Met twee wereldtitels op zak (Time trial en BMX-races) werd er met veel belangstelling gekeken naar de verrichtingen van Kimmann tijdens de Jeugd Olympische Spelen. Hij bleek prima met de druk om te kunnen gaan, want hij won iedere ronde met veel overtuiging. In de finale leek hij na een slechte start nog even in moeilijkheden te komen, maar in de eerste bocht had Kimmann de achterstand alweer goedgemaakt. Eerder op de dag was de uit Lutten afkomstige BMX’er ook al de snelste op het onderdeel Time Trial.

 Tweede plek

Ook bij de meisjes kon er gejuicht worden toen Viviana van Hees als tweede over de finish kwam. Vooraf was onbekend hoe de kansen van Van Hees lagen, omdat zij eerder in de week tijdens een training hard ten val kwam. Hierdoor moest de 18-jarige Zaltbommelse het onderdeel eliminator al laten lopen. Bij de Time Trial vanochtend bleek Van Hees voldoende hersteld van haar blessure, waardoor ze toen ook al een nette tweede plaats pakte.

Tevreden coach

Coach Rob van den Wildenberg is erg tevreden met de behaalde resultaten. “We wilden bij de BMX een hoge score behalen, omdat dit dubbele punten zou opleveren. Met een eerste en een tweede plaats ben ik dan ook heel tevreden.”   

Geen medailles

Hoewel het resultaat van, zowel Kimmann als Van Hees, normaal gesproken een medaille zou opleveren is dat nu niet het geval. Pas wanneer het team van de jongens (Niek Kimmann en Wiebe Scholten) alle vijf de onderdelen (tijdrit, wegrace, bmx, eliminator en mountainbike) heeft afgewerkt wordt de definitieve uitslag opgemaakt en worden de medailles verdeeld. Ditzelfde geldt voor de meisjes waar Lotte Eikelenboom en Viviana van Hees voor Nederland uitkomen op de wieleronderdelen. Ook kan er nog een medaille verdiend worden door de resultaten van de jongens en meisjes bij elkaar op te tellen. Op dit moment voeren de jongens de ranglijst aan voor Nederland. De meisjes staan in het algemeen klassement op de tweede plek.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl