Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin mikt op Bos in Veenendaal Classic

Woensdag 20 augustus 2014

Elite men - Belkin neemt vrijdag met Theo Bos als kopman het vertrek in de Nederlandse eendagskoers Arnhem-Veenendaal. De in het Gelderse Hierden geboren sprinter wil op vertrouwd terrein goed voor de dag te komen, net zoals hij deed in 2011 en 2012 door te winnen.

“Ik kom geregeld in de regio tijdens trainingen,” aldus Bos in een bericht van zijn ploeg. “Ik vind het een mooie wedstrijd. Het parcours is iets gewijzigd ten opzichte van de keren dat ik won, het is iets zwaarder, maar de benen en de vorm zijn goed na de Ronde van Polen.” “Het is altijd moeilijk om een koers meerdere keren te winnen, maar we hebben een goede ploeg en ik heb er vertrouwen in dat we voor de overwinning kunnen gaan”, gaat Bos verder.

Vertrouwen

Belkin-ploegleider Jan Boven is ook vol vertrouwen. “Theo rijdt een soort van thuisrace en heeft in de Ronde van Polen, een lastige wedstrijd, stappen voorwaarts gezet. We zullen vrijdag de kant van Theo kiezen.” De ploegleider verwacht een mooie uitdaging. “De organisatie bedenkt elk jaar wel weer iets nieuws. Dit jaar rijden we met zes man en is het parcours ook weer wat gewijzigd, onder meer de finish. In plaats van buiten Veenendaal, finishen we nu weer in de binnenstad. Met zes man moeten we zuinig zijn in het controleren. Er zullen ook andere ploegen zijn die een sprint willen, samen met hen wacht ons de mooie taak om de aanvallen van de kleine ploegen te neutraliseren.” Met Bos rijden de volgende renners voor Belkin in de ronde: Jetse Bol, Jos van Emden, Rick Flens, Barry Markus en Dennis van Winden.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl