Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse teams onder de indruk van Specialized-Lululemon

Zaterdag 23 augustus 2014

Women - Specialized-Lululemon was de afgelopen twee jaar wereldkampioen ploegentijdrit. Na het vertrek van wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk werd door de concurrentie gehoopt dat de marges kleiner zouden worden. Maar in Vargarda werd hen die hoop ontnomen.

Koos Moerenhout, ploegleider van Rabo-Liv  was niet teleurgesteld over de tweede plaats, maar het verschil met Spcialized viel wel hoger uit dan vooraf gehoopt. “We hebben vorig jaar met de ploeg een fikse stap gezet in deze discipline, maar er komt nog veel mee bij kijken om een groep echte specialisten te kloppen. Specialized laat vandaag zien waarom de ploeg de afgelopen twee jaar wereldkampioen is geworden. Er stond helemaal geen maat op.” In Zweden ontbrak Pauline Ferrand Prevot, maar daar wilde Moerenhout zich niet achter verschuilen. “Er zijn geen excuses. Ook met Pauline erbij hadden we niet gewonnen. Specalized was vandaag van eenzame klasse. Het is nu aan ons om voor het WK de ploeg verder te fine tunen. We gaan er alles aan doen om dichterbij te komen. Dat mag duidelijk zijn.” 

Boels-Dolmans

Performance trainer Robert Slippens kampte met dezelfde dubbele gevoelens. "We hadden wel gerekend op deze derde plaats, maar we hadden gehoopt dat de verschillen wat kleiner zouden zijn. Specialized-Lululemon stak er bovenuit, niet alleen in vergelijking met ons maar ook met de rest van het veld. Ik denk dat de ploegen die hier bij de eerste drie reden, straks ook om de medailles zullen strijden. Maar als je eerlijk bent, zijn de verschillen ook zodanig, dat het niet eenvoudig zal worden om de kloof met de andere teams zoveel te verkleinen dat we een klassering op zullen schuiven." Slippens  vond wel dat het werk van de afgelopen tijd geloond had. "Technisch was de uitvoering gewoon dik in orde. Het was alleen jammer dat we vroeg in de wedstrijd twee rensters kwijt raakten. Maar het was goed om te zien dat Ellen van Dijk, die de afgelopen tijd veel energie heeft gestoken in de tijdrit, haar niveau van vorig jaar weer weet te halen. Dat is ook winst."

Foto: © Sportfoto/André Weening



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl