Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mike Teunissen naar Team Belkin

Woensdag 27 augustus 2014

Elite men - Mike Teunissen rijdt  de komende twee seizoenen voor Team Belkin. De renner van het Rabobank Development Team werd twee winters geleden wereldkampioen bij de beloften in het veld maar koos daarna nadrukkelijk voor de weg.

Dit seizoen won de Limburger Parijs-Roubaix voor beloften. "Voor iemand van mijn leeftijd is dit prachtig. Ik heb hier heel lang en hard voor gewerkt“, zegt Teunissen. “Ik hoop eerst veel kilometers te maken en mijn taken zo goed mogelijk te volbrengen. Vervolgens hoop ik mezelf misschien iets meer te laten zien. Ik spiegel me heel erg aan renners als Wilco [Kelderman] en Moreno [Hofland]. Ik heb nog met hen gereden en momenteel doen zij goed mee op het hoogste niveau. Daar hoop ik ook op.”

Val op NK

Teunissen brak zijn sleutelbeen in volle finale van het NK voor beloften en hoopt nog iets van zijn naseizoen te maken voordat hij prof wordt. “Roubaix is een wedstrijd die mij ligt en een koers waarin ik mij graag verder ontwikkel. Ik heb echter ook een redelijke tijdrit in de benen en kan heuveltjes aardig verteren. Kleine rondes liggen mij dus misschien ook wel. Ik ben pas bezig aan mijn tweede fatsoenlijke jaar op de weg, we gaan zien waar mijn echte specialiteiten liggen. Ik ben heel blij dat ik daar bij Team Belkin de kans voor krijg”, aldus Teunissen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl