Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint Ronde van Midden-Nederland

Zondag 31 augustus 2014

Elite men - Wim Stroetinga heeft in Utrecht de Ronde van Midden-Nederland op zijn naam gebracht. De sprinter van Koga won de sprint van het peloton nadat in de slotkilometers nog een kopgroep van zes werd terug gehaald.

Tweede werd Eduard Michael Grosu van Vini Fantini, derde André Looij van het Rabobank Development Team. Het was de derde zege voor Stroetinga in deze wedstrijd. "De vorige keer dat ik won in 2011 won ik met een solo, maar deze keer leek een massasprint onafwendbaar. Er was op het laatst nog een groep vooruit, maar ik voelde wel aan dat die gegrepen gingen worden. Ons treintje dreigde even te ontsporen toen er nog een grote valpartij was in de laatste kilometer, maar ik kon aanhaken bij Vini Fantini en voelde al snel dat het gewonnen spel was." Stroetinga hoopt zich de komende weken nog vaker in de kijker te rijden, nu Koga stopt. "Ik heb nog niets concreets bij een profploeg en kan niet veel anders doen dan me tonen. Volgende week een nieuwe kans in de Kernenomloop Echt-Susteren."

Sterke kopgroep

De kopgroep waar Stroetinga op doelde was een groep met Mike Teunissen (Rabo DT), Jarno Gmelich Meijling (Metec), Jim van den Berg (Koga), Sjoerd Kouwenhoven (De Rijke) en Gert-Jan Bosman en James Judd (beiden Parkhotel). Zij trokken op vijftien kilometer van de streep in de aanval, maar zagen hun marge snel terug lopen toen de contouren van de Universiteit van Utrecht weer op doemden. Jim van den Berg zag als ploeggenoot van Stroetinga nog lang kansen. "Ik ging zelf aan en zag wie er naar toe kwamen en dat dit toch sterke mannen waren. Tegen het peloton was echter niet op te boksen, dan is het mooi dat je ploeggenoot nog wint." 

Lang gewacht

Er werd in deze 58e  Ronde van Midden-Nederland lang gewacht voordat er een kopgroep de ruimte kreeg. Vele aanvallers ten spijt duurde het tot halfweg koers voordat vijf renners weg wisten te komen: Michael Reihs ( Cult Energy), Remco te Brake (Metec), Robbert de Greef (Koga), Havaard Blikra (Osterhus-Ridley) en Johan Coenen (Differdange). Zij kregen maximaal 1 minuut 50, maar op de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede werd daar al een minuut afgereden en niet veel later waren de vijf gegrepen. De Greef hield er wel de prijs van de strijdlust aan over, Blikra werd bergkoning van deze ronde.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl