Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga wil tot het eind een team zijn

Maandag 01 september 2014

Elite men - Het Koga Cycling Team is aan de laaste maanden van het bestaan bezig. In de Ronde van Midden-Nederland leek de sfeer er niet onder te leiden. Na een aanvallende dag van de formatie van Ton Welling rondde Wim Stroetinga af met een sprintzege.

Jim van den Berg was zelf volop in de aanval in de wedstrijd. 'In de laaste tien kilometers zouden we voor Wim rijden, dus op vijftien kilometer van het einde probeerde ik het nog eens zelf. Ik heb hier alle prijzen al eens gewonnen, maar wilde ook de wedstrijd een keer winnen. Toen dat niet lukte, was ik blij dat Stroetinga het toch afmaakt voor ons." Volgens de eigenaar van Robic leidt de sfeer helemaal niet onder het feit dat de ploeg binnenkort op houdt te bestaan. "Je zag dat vorig jaar wel bij Vacansoleil-DCM, dat het los zand werd omdat iedereen voorzal zichzelf nog in de kijker wilde rijden. Maar die mannen hebben hypotheken die ze moeten aflossen met het geld dat ze als wielrenner verdienen. Voor ons is dit parttime. Bovendien hebben de meeste jongens al weer zicht op een nieuwe ploeg."

Parkhotel Valkenburg

Van den Berg gaat samen met Bart van Haaren naar Parkhotel Valkenburg. Van Haaren bevestigt het beeld van een hechte ploeg. "We hebben achttien renners en misschien denkt niet iedereen er hetzelfde over, maar onze vaste kern - de renners die voor de successen hebben gezorgd - wil er tot de laatste wedstrijd een succes van maken. Wie weet volgen er nog meer renners naar Parkhotel, Wim Stroetinga zou wat mij betreft ook welkom zijn. Maar ik denk dat hij eerst wil afwachten of er profaanbiedingen komen."

Ruimte voor aanvallers

Stroetinga beseft dat hij afhankelijk is van een homogene ploeg tot het einde. Juist vanwege de trein van het Koga Cycling Team boekte hij dit seizoen al een aantal successen, waaronder vier ritzeges in Olympia's Tour. "Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zichzelf ook in de kijker willen rijden en wat mij betreft moeten ze hun kansen ook gewoon pakken onderweg. Dat gebeurde in Midden-Nederland ook, waar Castelijns, De Greef en Van den Berg in de aanval gingen, maar als het een sprint wordt kunnen ze het beste voor mij rijden. Dan kunnen we als team winnen, met een tiende plaats voor zichzelf schieten ze ook niets op. Maar ik zou het mooi vinden als een ander het volgende week in de Kernenomloop afmaakt voor de ploeg" aldus de sprinter, die nog geen concrete aanbieding op zak heeft voor 2015.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl