Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader met ambities naar WK MTB

Maandag 01 september 2014

Offroad - Milan Vader was zondag tijdens het mountainbikespektakel op het Buytenpark rondom SnowWorld in Zoetermeer de onbetwiste winnaar bij de junioren. De Zeeuw liet achtereenvolgens de Limburger Roel van der Stegen en de Belg Rob van den Haesevelde ver achter zich.

,Na de wedstrijd hier in Zoetermeer kan ik stellen dat ik klaar ben voor het WK aanstaande donderdag,’’ straalde de op het KNWU-Olympic Training Centre (K-OTC) in Sittard woonachtige Middelburger het
volste vertrouwen uit. De pupil van bondscoach Tim Heemskerk en diens talentcoach Gerben de Knegt was oppermachtig, reed op het wederom fraai geprepareerde parcours een perfecte race. "Deze wedstrijd voelde lekker,’’ gaat de nationaal kampioen bij de junioren en winnaar van het EK-brons in Sankt Wendel verder. 

Blessure

"Het NK begin juli was mijn laatste wedstrijd. Enerzijds vanwege een blessure aan mijn knie en anderzijds de voorbereiding naar het WK in Hafjell in Noorwegen. Ik had behoorlijk last van de knie, bekeek het van dag tot dag, constateerde tijdens de training vooruitgang. De basis was al goed, dus kon ik rust nemen.
Ik ben nu superfris, herstel na vier dagen intensieve training snel. De communicatie met de bondscoach (Tim Heemskerk, DR) qua aanpak van de training is goed op elkaar afgestemd. Ik heb bewust geen wedstrijden meer gereden. Kijk, rijd je goed, dan neem je het vertrouwen mee uit een wedstrijd, maar een
training als wedstrijd rijden geeft geen druk. Nogmaals, ik ben er klaar voor. Ik ga maar voor één doel en dat is de WK-trui en dan zien we wel wat daar uit komt rollen,’’ aldus de 18-jarige leider in de Topcompetitie, Milan Vader. (Tekst en foto © Dan Rolandus)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl