Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Knetemann: ‘Had op deze WK-selectie gehoopt’

Knetemann: ‘Had op deze WK-selectie gehoopt’

Zaterdag 06 september 2014

Interviews - Roxane Knetemann kreeg de afgelopen maand twee keer goed nieuws te horen over haar WK-deelname in Ponferrada. Nadat de renster uit Nijkerk door ploegleider Koos Moerenhout van Rabo-Liv werd geselecteerd voor de ploegentijdrit, werd ze ook aangewezen voor de WK-wegwedstrijd. “Ik had op deze WK-selectie gehoopt.”

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Knetemann maakte de afgelopen twee seizoenen een enorme progressie door en loste daarmee later dan velen hadden verwacht de verwachting in die ze als topper bij de junior-vrouwen had gewekt. “Ik denk dat ik veel profijt heb gehad van de trainingen voor de (ploegen)tijdrit, ik merk dat ik daar sterker van ben geworden, ook in de wegkoersen. Die lijn heb ik dit seizoen weer door getrokken, de afgelopen drie weken was ik heel sterk. De derde plek in de wereldbekerwedstrijd in Vargarda was daar het bewijs van.”

Veel sterke rensters

En dus rekende de vriendin van Koga-sprinter Wim Stroetinga stiekem op WK-selectie door bondscoach Johan Lammerts, haar eerste sinds ze bij de elite-vrouwen rijdt. “Je kunt in Nederland nooit helemaal zeker zijn van je zaak als je niet Marianne Vos bent. Er zijn zoveel sterke rensters in ons land, maar ik wist ook dat ik er nog nooit dichter bij was geweest. Zeker omdat ik in Plouay opnieuw bewees dat ik een parcours zoals in Ponferrada aan moet kunnen.”

Twee kopvrouwen

Over de tactiek hoorde ze nog niets, maar ze heeft wel een idee wat haar te wachten staat op zaterdag 27 september. “We hebben met Marianne Vos en Anna van der Breggen twee rensters die wereldkampioene kunnen worden. Anna moet het van haar aanval hebben, Marianne kan ook op een sprint rekenen. Ik ga er mijn best voor doen om die twee zo fris mogelijk in de finale te krijgen. Zoals ik bij Rabo-Liv ook vaak doe.”

Zelf verdiend

Ze vindt de suggestie onzinnig dat ze haar plek ook mede te danken heeft aan het shirt wat ze draagt. De meeste geselecteerde rensters komen immers van Rabo-Liv. “Dat heeft er niets mee te maken. Het gaat erom wat je hebt laten zien de afgelopen maanden. En ik stond er op het moment dat het moest. Ik heb het zelf verdiend.”

Hopen op goud

De WK-ploegentijdrit is een wedstrijd waar ze ook zelf voor een medaille kan gaan, ze won vorig jaar in Florence al zilver met haar team. “Als je eerlijk bent, is de kans heel klein dat ik ooit wereldkampioen op de weg of op de tijdrit word. Als ik dus ooit nog eens een gouden medaille op een WK wil halen, dan kan dat op dit onderdeel. Na de wereldbeker in Vargarda weten we dat het zeker geen gemakkelijk opgave wordt, omdat Specialized-Lululemon daar heel sterk was. Maar we moeten daar die dag de perfecte wedstrijd rijden. Ook hier was er nog flink wat concurrentie voor de laatste plaatsen. Nu ik er bij ben, wil ik alles geven om de wereldtitel te halen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl