Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin:'Medaille in Ponferrada is mogelijk'

Maandag 15 september 2014

Elite men - Tom Dumoulin liet dit jaar zien één van de beste tijdrijders in het peloton te zijn. Daarmee is de Limburger van Giant-Shimano volgende week in Ponferreda de man die Nederland een tweede (!) tijdritmedaille kan bezorgen na het brons van Stef Clement in Stuttgart (2007). In Cycling.be vertelt hij deze maand over zijn verwachtingen.

“In de periode mei tot en met augustus was ik in de Baloise Belgium Tour, de Ronde van Zwitserland én de Tour de France de tweede man op de tijdritten achter de eeuwige Tony Martin. Natuurlijk frustreert dat wel eens dat het weer een tweede plek is, dat ik geen enkele keer heel dichtbij de winst ben geweest. Maar als je eerlijk bent, is hij gewoon nog een stukje sterker. Ik ben 23 jaar, hij 29. Ik heb goede hoop dat ik die positie van Tony ooit kan bedreigen, maar op dit moment is het niet realistisch om te denken dat ik hem op het WK ga verslaan.” Dumoulin rekent zichzelf ook nog niet rijk voor zilver of brons. “Ik ben er gewoon heel afhankelijk van hoe mijn vorm tegen die tijd nog is. Als ik deze lijn nog verder kan doortrekken dan is het zeker een mogelijkheid om een medaille te winnen. Maar je zult me echt pas na afloop van de tijdrit in Spanje de vraag kunnen stellen hoe ik over mijn prestatie denk en of ik dan al dan niet teleurgesteld ben als ik geen medaille heb.“ 

Dumoulin vertelt in het interview ook over het afgelopen seizoen en de vele mogelijkheden die hij voor zichzelf in de toekomst ziet. Wat valt er verder nog te lezen in dit tijdschrift dat in Nederland ook in de betere boekhandel te koop is?

http://www.sport.be/cycling/magazine/nl/

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl