Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Valpartij kost Rabo-Liv medaille, Specialized-Lululemon wint

Zondag 21 september 2014

Women - Rabo-Liv is bij de WK-ploegentijdrit in Ponferrada getroffen door tegenslag. Nadat Marianne Vos en Roxane Knetemann onderweg de rol moesten lossen, sloegen drie van de overgebleven vier rensters tegen het wegdek in de straten van Ponferrada. De ploeg was in de race voor zilver of brons.

Specialized-Lululemon veroverde voor de derde keer op rij het goud. Orica-AIS won het zilver, Astana-Be Pink het brons. Boels-Dolmans werd vijfde. Anna van der Breggen werd voor de zekerheid met een ambulance afgevoerd, de anderen konden de streep passeren, maar misten de medailles op dit WK. Wel werd Annemiek van Vleuten naar het ziekenhuis mee genomen voor hechtingen. Ook in 2012 kreeg de ploeg met pech af te rekenen, vorig jaar won men zilver.

'Gevoel dat het goed zat'

Rabo-ploegleider Koos Moerenhout moest na afloop terug kijken op een dramatische dag. "Marianne Vos had geen goede dag. Dat kan ook haar overkomen. Dat betekent niets voor de wegwedstrijd. Ze heeft nog een week en er is een heel groot verschil tussen wegwedstrijd en ploegentijdrit. De ploeg deed het wel voortreffelijk. Bij het laatste tussenpunt stonden we dik tweede. Op de klim ging het heel goed met ons. Naar mijn idee werd daar het gat met Orica weer groter. We hadden het gevoel dat het goed zat. Maar toen kwam dat dramatische moment. Nu is het belangrijkste dat de meiden goed herstellen." 

Boels-Dolmans vijfde

En zo werd toch Boels-Dolmans de beste Nederlandse ploeg aan de meet. Maar dat kon Ellen van Dijk niet echt bekoren. 'Dit is een teleurstelling. We hebben als ploeg niet ons maximale niveau kunnen halen. Dat begon al met het moeten missen van Megan Guarnier, die op een auto botste, daarmee misten we een motor. Maar ook afgezien daarvan hebben we dit jaar betere tijdritten gereden.  Voor mezelf heb ik een goede tijdrit gereden, dat is het positieve wat ik hier uit probeer te halen voor komende dinsdag."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl