Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen derde goud op WK-ploegentijdrit voor Terpstra

Zondag 21 september 2014

Elite men - BMC is de nieuwe wereldkampioen op de WK Ploegentijdrit geworden. De Amerikaanse ploeg bleef Orica-GreenEdge (met Jens Mouris) en OmegaPharma-QuickStep (met Niki Terpstra) voor rond Ponferreda. Terpstra grijpt daarmee naast zijn derde WK-goud op rij.

Giant-Shimano kwam met Tom Dumoulin tot een achtste plaats en was daarmee de beste Nederlandse formatie. Dumoulin was daar tevreden mee. "We bliezen ons een beetje op met wind tegen naar de laatste heuvel toe, maar reden verder tactisch een sterke wedstrijd. We misten eigenlijk nog wat pk's in vergelijking met de mannen op het podium, maar maken wel stappen. Ik zie het niet echt als voorbereiding op de WK-tijdrit van woensdag, omdat deze wedstrijd voor mij op zich ook telt, maar de vorm is duidelijk nog wel goed."

Stef Clement werd met Belkin veertiende. "We hoopten mee te kunnen om de tiende plaats, maar we waren gewoon niet goed genoeg en daar moeten we ons bij neerleggen”, concludeerde een tikkeltje teleurgestelde Stef Clement na afloop. “Maar eerlijk gezegd was dit ook wel een beetje te verwachten. Het echte geloof ontbrak. Vijf van onze zes renners hebben de Vuelta gereden en die ronde hebben we natuurlijk niet zo lekker afgesloten. Het plotselinge vertrek van Robert Gesink was niet heel goed voor de moraal. We zijn topsporters, maar ook mensen. Het was heel moeilijk om het vertrouwen en de focus weer terug te vinden."

Foto: © Sportfoto Niki Terpstra heeft afgezien rond Ponferrada

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl