Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans strikt Evelyn Stevens

Maandag 22 september 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich voor de komende twee seizoenen – tot en met 2016 – versterkt met Evelyn Stevens. Deze 31-jarige Amerikaanse won onlangs de Boels Rental Holland Ladies Tour en behoort al enkele jaren tot de top van het vrouwenwielrennen. Gisteren werd ze met Specialized-Lululemon wereldkampioene op de ploegentijdrit.

Na een loopbaan op Wall Street besloot Stevens in 2009 alles op het wielrennen te zetten en dat heeft haar op het sportieve vlak geen windeieren gelegd. Zo won de renster uit Boulder/Colorado drie keer de wereldtitel op de ploegentijdrit met Specialized-Lululemon en won ze de eindklassementen van de Thüringen Rundfahrt, de Route de France, de Giro del Trentino en onlangs dus de Ladies Tour. Ook werd ze in 2012 winnares van de Waalse Pijl en in datzelfde jaar derde in het eindklassement van de Giro Rosa, de vrouwenversie van de Ronde van Italië.

'Nog completer'

Onlangs werd ook Chantal Blaak (24) uit Zuidland gecontracteerd tot en met 2016 en zolang is ook de looptijd van de overeenkomsten die de ploeg heeft met wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk, wereldbekerwinnares Lizzie Armitstead en ploegleider Danny Stam. Stam vindt dat zijn ploeg nog completer is geworden voor de komende seizoenen met zijn laatste aanwinst. “Evelyn Stevens is een renster die op het onderdeel ploegentijdrit kan helpen onze ambitie waar te maken om wereldkampioen te worden, maar als renster voegt ze bovendien iets aan onze huidige ploeg toe. Waar we bij tijden dominant konden zijn in de klassiekers – we wonnen niet voor niets de Ronde van Drenthe, de Ronde van Vlaanderen en boekten de individuele eindzege in de wereldbeker – konden we versterking gebruiken op geaccidenteerd terrein en in de rittenkoersen. Stevens is een renster die heeft bewezen zich thuis te voelen in de heuvels en de bergen, zij maakt ons als ploeg weer completer.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl