Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK is voorbij voor Annemiek van Vleuten

Maandag 22 september 2014

Women - Annemiek van Vleuten heeft het WK in Ponferrada moeten verlaten na de zware val in de ploegentijdrit van zondag. De wond aan haar been geeft nog te veel pijn en zal in Nederland verder onderzocht worden. Dat meldt de KNWU.

Van Vleuten zou nog rijden op de individuele tijdrit van dinsdag en de wegwedstrijd van zaterdag. Eerder zag bondscoach Johan Lammerts Anna van der Breggen ook al uitvallen. Amy Pieters en Thalita de Jong vervangen beide kopvrouwen van Rabo-Liv, die als schaduwkopvrouw uitgespeeld hadden moeten worden in Ponferrada.

Ook last van voet

Voor Van Vleuten was het uiteindelijk geen moeilijke beslissing. "Nadat ik al last had van de wond in mijn kuit, kreeg ik vanacht ook last van de voet aan mijn andere been. Daar moet ik even mee vast gezeten hebben in het hek. De arts en de geraadpleegde begeleiding van de ploeg vonden het verstandiger om niet te starten. Voor mezelf was het belangrijk dat ik me realiseerde dat ik geen enkele bijdrage kon leveren aan de teamprestatie van de ploeg zaterdag. Het is een teleurstelling voor mij persoonlijk, maar ik vind het ook erg voor de ploeg -en Anna van der Breggen in het bijzonder."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl