Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drie nieuwe aanwinsten voor Roompot Orange

Maandag 22 september 2014

Elite men - Tim Kerkhof, Mike Terpstra en Etienne van Empel maken het Roompot Orange Cycling Team compleet voor 2015. “Ik denk dat wij blij mogen zijn met dit team”, toont Michael Boogerd zijn tevredenheid over de uiteindelijke samenstelling van het Pro Cycling team.

“In slechts een paar maanden tijd zijn wij er in geslaagd een behoorlijk uitgebalanceerde ploeg van jongens die passen bij de uitgangspunten van Roompot Orange Cycling bij elkaar te brengen”.  Kerkhof werd dit jaar Nederlands kampioen bij de beloften en reed voor het Belgische Etixx, Etienne van Empel genoot zijn opleiding bij het Rabobank Development Team en Mike Terpstra - broer van Niki - droeg het tricot van Croford dit seizoen.

Eigen capaciteiten

“Deze drie jongens hebben ieder hun eigen capaciteiten, maar kunnen zich nog zeker verder ontwikkelen”, aldus Jean-Paul van Poppel. “Dat is wat wij bij het samenstellen van de ploeg steeds voor ogen hebben gehouden; het zijn allemaal jongens die met onze hulp een stap vooruit kunnen zetten”. Erik Breukink denkt dat Roompot Orange met deze selectie in heel wat wedstrijden een rol van betekenis kan spelen. “Daar gaan wij nu druk mee aan de slag. Contact zoeken met de organisatoren van de koersen en duidelijk maken dat wij een team zijn dat eventuele wildcards voor grote wedstrijden waar kan maken”.

Achttien renners

Met het vastleggen van Kerkhof, Van Empel en Terpstra hebben nu achttien renners een contract getekend. Naast dit trio zijn dat: Johnny Hoogerland, Brian van Goethem, Michel Kreder, Raymond Kreder, Wesley Kreder, Sjoerd van Ginneken, Ivar Slik, André Looij, Berden de Vries, Reinier Honig, Dylan Groenewegen, Maurits Lammertink, Marc de Maar, Huub Duyn en Jesper Asselman. De officiële presentatie zal begin januari volgend jaar plaatsvinden tijdens de Zesdaagse van Ahoy Rotterdam.

Foto: © Sportfoto Tim Kerkhof werd in Ootmarsum  Nederlands kampioen bij de beloften



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl