Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos (tiende) ziet Pauline Ferrand Prevot winnen

Zaterdag 27 september 2014

Women - Marianne vos is tiende geworden op het WK op de weg in Ponferrada. Vos was een paar kilometers voor de streep nog weg met  Emma Johansson, Elisa Longo Borghini en Elizabeth Armitstead, maar hun poging strandde op één  kilometer voor de streep. Daarna wist Pauline Ferrand Prevot de spannende sprint van de groep te winnen.

De Française nam de wereldtitel over van haar normaalgesproken ploeggenote Marianne Vos. De nieuwe wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer heeft haar goede benen laten zien door nue tweede plek te pakken in de wegwedstrijd. De Zweedse Emma Johansson maakte het podium compleet en werd derde.

Vroege val

De wedstrijd begon met een valpartij in de tweede ronde, Vos lag er bij. "Er werd vrij van voren gevallen en links en rechts gingen er mensen onderuit. Ik kon geen kant op en kwam ten val. Maar ik heb er geen last aan over gehouden en was direct omringd door oranje. Het was vroeg in de koers en het ging uiteindelijk om de laatste anderhalve ronde. Het heeft geen rol gespeeld in het verdere verloop van de wedstrijd."

Knop moest om

In de slotfase kon Vos alle aanvallen van de medefavorieten pareren, maar toen een groep met onder anderen Ferrand Prevot terug kwam, moest de knop weer om. "Ik kon moeilijk Johansson en de anderen laten rijden. Ik ben toen het sprintscenario uit gaan spelen maar kon mijn sprint niet lang genoeg volhouden. Het was niet dat ik nipt geklopt werd, ik was tiende. Voor mij ging het puur om de titel, maar ik had voor de Nederlandse ploeg graag zilver of brons behaald, maar het zat er niet in. Ik heb alles gegeven vandaag en voelde me goed. Achteraf zie ik dat ik de sprint perfect heb aan getrokken voor Ferrand Prevot. Dat was onbedoeld uiteraard, want ik rijd vandaag voor Nederland, maar als ik het buiten een landgenote iemand gun dat is het Pauline."

Blaak: 'Kon niet weg komen'

Chantal Blaak stond Vos samen met Ellen van Dijk tot in de laatste ronde bij in Ponferrada. "Marianne gaf aan dat ze goed was, maar wij mochten ook onze kans gaan. Ik probeerde het maar kreeg wat te sterke rensters mee met Neylan en Lichtenberg, dat was niet de bedoeling. Ellen en ik mochten alleen voor de winst gaan als we alleen weg kwamen, dat lukte niet, toen was Marianne Vos natuurlijk de troef die we uit moesten spelen. Ze zat er bij toen de sterksten weg reden, waarmee ze liet zien goed te zijn, maar ze kon deze keer niet winnen. Dat is jammer, maar doe het maar eens eerst weg rijden en dan sprinten."

'Tiende plek zuur' 

Bondscoach Johan Lammerts hield lang rekening met een betere afloop. "Het team heeft heel sterk gereden. Het was ook dit jaar weer echt een team. Het is jammer dat in de sprint de groep erachter terug kon komen en de groep met Marianne niet voorop bleef. Een 10e plek is zuur als je ziet hoe het team gereden heeft.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl