Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Komst Poels bevestigd door Team Sky

Dinsdag 30 september 2014

Elite men - Team Sky bevestigt dat Wout Poels in 2015 voor Team Sky gaat rijden. Hij is één van vijf nieuwkomers. Zo komt Lars Petter Nordhaug over van Team Belkin en arriveren ook Leopold Konig, Andrew Fenn en Nicolas Roche bij de Britse WorldTour-ploeg.

"Ik ben heel trots dat ik de beste klassementsploeg ter wereld kom versterken. Dit team heeft en helder doel voor ogen met me voor de komende jaren en ik kijk er dan ook naar uit om me verder te ontwikkelen als coureur en het maximale uit mijn mogelijkheden te halen. Ik heb het idee dat de beste jaren voor me liggen en daarom was de keuze voor een nieuwe ploeg cruciaal. Dat is Team Sky geworden."  Poels komt over van OmegaPharma-QuickStep waar hij één seizoen voor reed. Daarvoor droeg hij het shirt van Vacansoleil-DCM.

'Enorm potentieel"

Sky-manager Dave Brailsford is blij met de komst van de Limburger. "We volgen Wouts loopbaan al langer en keken altijd al met bewondering naar zijn natuurlijke houding op de fiets. Hij heeft een enorm potentieel en ik ben ervan overtuigd dat we hem kunnen helpen zich te ontwikkelen als renner. Wout heeft vooral indruk gemaakt op steile beklimmingen en hij zal een grote aanwinst zijn voor het team."

 Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl