Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gelderland reserveert geld Giro, interesse Arnhem

Dinsdag 30 september 2014

Elite men - De provincie Gelderland reserveert 5 miljoen euro voor de start van de Giro d’Italia in 2016. Dit stellen Gedeputeerde Staten voor aan Provinciale Staten in de begroting 2015 van de provincie. Ook laten ze dit weten aan de Giro organisatie (RCS Sport Events).

Dit betekent dat er een volgende stap is gezet op weg naar een Gelderse Giro.De voorgenomen bijdrage van de provincie is gebaseerd op ervaringen van andere grote wielerevenementen in Nederland en het haalbaarheidsonderzoek dat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in opdracht van de provincie liet uitvoeren.

Steun bevolking
Gedeputeerde Jan Markink: "Bijna zeventig procent van de Gelderse bevolking vindt de komst van een dusdanig wielerevenement een goed initiatief en ruim 40 procent zou er zelf aan willen bijdragen met een gemiddelde van 10 euro. Dit blijkt uit het haalbaarheidsonderzoek dat de HAN heeft uitgevoerd in opdracht van de provincie. Daarnaast komt hierin naar voren dat de verwachte economische impact van de start van de Giro in Gelderland zo’n 8,5 miljoen euro bedraagt voor de ondernemers van  de provincie."

Interesse Arnhem 


Naast de stappen die de provincie neemt om middelen te reserveren voor de start van de Giro en om de haalbaarheid te onderzoeken, is er ook overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met diverse Gelderse steden over de financiering, invulling en mogelijkheden voor de start en de finish van de eerste etappe. Na Apeldoorn en Nijmegen, heeft ook Arnhem aangegeven graag mee te werken aan de Gelderse Giro.

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl