Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Emden maakt rentree met rugnummer 1

Woensdag 01 oktober 2014

Elite men - Jos van Emden maakt vrijdag zijn rentree in het peloton met rugnummer 1 op zijn rug. Dat gebeurt in de Sparkassen Munsterland Giro, de Duitse najaarsklassieker die hij vorig jaar (voor de tweede keer) won. Bij Team Belkin is Moreno Hofland ook een troef op de Dag van de Duitse Eenheid 3 oktober.

"Ik heb vier weken niet gekoerst vanwege een gebroken elleboog”, aldus Van Emden. “Ik maak vrijdag mijn rentree. Ik mis misschien wat scherpte, maar het feit dat ik wat rust heb gehad, kan ook een voordeel zijn. Het seizoen nadert zijn einde en sommige renners zijn misschien vermoeid. We hebben een goede ploeg en moeten het nog over een rolverdeling hebben, maar ik ben trots dat ik met nummer 1 mag starten. Dat gebeurt niet vaak. Ik heb er zin in.” 

Sterke sprinter

Belkin-ploegleider Frans Maassen beschikt naar eigen zeggen over een uitgebalanceerde ploeg. De ploegleider weet dat er in de Sparkassen Münsterland Giro vaak gesprint wordt om de zege, maar is zich ook bewust van het feit dat aanvallers altijd een kans hebben. “Een massasprint ligt in de lijn der verwachtingen en zouden we niet vervelend vinden”, stelt Maassen. “Met Hofland hebben we een sterke spurter in huis. We moeten echter ook attent zijn op aanvalspogingen. Jos heeft laten zien dat je de sprinters hier met een goede actie kunt verrassen.” Belkin start met Lars Boom, Jos van Emden, Moreno Hofland, Tom Leezer, Barry Markus, Paul Martens, Maarten Tjallingii en Robert Wagner. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl