Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Profwielrensters willen meer vrouwen op de fiets

Vrijdag 17 oktober 2014

Women - Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Roxane Knetemann werken samen met Le Tour Utrecht om het vrouwenwielrennen te stimuleren met het We Own Yellow-programma. Zij lanceerden dit project vandaag op Bike Motion. 

‘We Own Yellow, Take The Stage’ is een programma dat meer vrouwen zal aansporen om op de fiets te stappen en zichzelf en hun fietskwaliteiten verder te ontwikkelen. Het We Own Yellow-programma bestaat uit trainingsritten, beginners- en gevorderdencursussen, sociale avonden- en evenementen, trainingsprogramma’s en -tips die allemaal toewerken naar het grootste evenement van het programma. Dit zal een week na de start van de Tour de France in Utrecht plaatsvinden met het doel vrouwen van over de hele wereld te laten samenkomen om de stad over te nemen en Utrecht voor een dag geel te kleuren. "Om te vieren dat het vrouwenwielrennen leeft en elke dag groeit." zegt de organisatie.

Vos boegbeeld

Marianne Vos is ook nu het boegbeeld van dit project, maar zal ervoor waken altijd betrokken te moeten zijn bij het programma. De olympisch kampioene van Rabo-Liv hoopt met haar ambassadeurschap een positieve bijdrage te leveren aan project. "Waar het kan wil ik graag een steun in de rug geven om dit doel te bereiken. Uiteindelijk is de bedoeling andere vrouwen aan te sporen om te gaan fietsen. Het is niet zo dat ik overal bij aanwezig ben, dat kan ook niet, ik zal me komend jaar weer meer moeten focussen op mijn eigen prestaties. Ik wil ook mountainbiken in 2015 en zal een gedoseerd programma moeten samen stellen om overbelasting te voorkomen." 

Drempel over

Marijn de Vries - die afscheid neemt bij Giant-Shimano - denkt dat vrouwen een drempel over moeten. 'Ik heb in Girona elk jaar enkele groepen rensters die ik o pde fiets wegwijs maak - de Girona Ride Alongs - en dan valt me op dat veel vrouwen graag meer willen weten over fietsen, maar niet altijd weten hoe te beginnen. En dan denken bepaalde dingen niet te kunnen, maar daar diezelfde avond prima toe in staat bleken. Vrouwen hebben soms een duwtje in de rug nodig en daar bieden we nu kansen toe. Het zou mooi zijn als er 5000 extra vrouwen op de racefiets plaats nemen dankzij dit project."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl