Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
De Boer: 'Met vertrouwen naar Valkenburg'

De Boer: 'Met vertrouwen naar Valkenburg'

Zaterdag 18 oktober 2014

Interviews - Sophie de Boer was de afgelopen twee weken goed op dreef in het nog maar prille veldritseizoen. De Enschedese uit de formatie Kalas-NNOF zette een mooie reeks neer met een derde plaats in Gieten, een tweede stek in Den Bosch en de volle winst in Ronse.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Daarmee wist de nummer twee van het afgelopen Nederlands Kampioenschap veldrijden in Gasselte elke cross waarin ze startte voor de winst mee te doen. Podiumambities mogen er dan ook zeker zijn voor de veldrijdster met Twentse roots als ze zondag start in de Cauberg Cyclo-Cross.

WK Hoogerheide

Opzienbarend vindt ze het zelf niet direct dat ze zo sterk begon aan de veldritwinter. “Ik had vorige winter ook al een goed veldritseizoen, maar door ziekte kon ik dat op het WK in Hoogerheide niet op een mooie manier afsluiten. Het lijkt erop dat ik de stijgende lijn heb kunnen door trekken."

Met ambities naar Valkenburg

De reeks kende een mooi verloop, die ook voor zondag het beste doet vermoeden. "In Gieten moest ik nog even in mijn ritme komen, was ik de laatste anderhalve ronde conditioneel net de mindere van mijn concurrentes, in Den Bosch maakte ik een foutje in het zand, maar in Ronse was het dan toch raak. Het is een goed voorteken dat ik in goed bezette crossen voor het podium mee kan doen, ik hoop die lijn richting de Cauberg Cyclo-Cross door te kunnen trekken komend weekeinde.”

Geeft vertrouwen

De Boer vindt het nog te vroeg om direct al te concluderen dat ze een hele winter – ook wanneer Marianne Vos zich weer in het veld meldt – om de zege mee kan blijven strijden. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik beter kon, heb in het verleden niet altijd voluit kunnen gaan voor de combinatie sporten en rusten door mijn studie, maar nu kan ik steeds meer leven als een prof. Dat lijkt zich uit te betalen. Maar de winter is nog lang natuurlijk. Het begin is goed, dat geeft vertrouwen.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl