Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vingerling toont vorm op baan in Alkmaar

Zondag 19 oktober 2014

Track - In de eerste wedstrijd van het 3-Banentoernooi toonde Michael Vingerling, na een sterk wegseizoen, nog steeds over goede benen te beschikken. In het Sportpaleis van Alkmaar won de renner van Team3M twee van de drie disciplines van de tweede editie van het 3-Banentoernooi.

Bijna 135 renners kwamen zondagmorgen hun rugnummer ophalen bij de eerste manche van het 3-Banentoernooi. Dat betekent een forse groei van het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste editie in 2013. Veel renners bleken de vorm van het wegseizoen nog mee te nemen naar Alkmaar, want vanwege de enorme snelheden, in alle categorieën, werd het programma in een razend tempo afgewerkt. De jeugdcategorieën en ook de nieuwelingen en junioren kende een grote bezetting en vormen daarmee een prachtige basis voor een succesvol 3-Banentoernooi, dat als één van de doelstellingen heeft zoveel mogelijk renners in wedstrijdvorm op de baan te krijgen.

Eerste leider

De 24-jarige Michael Vingerling bleek in de categorie, Elite, Beloften en Amateurs, op de piste van Alkmaar de sterkste. De voormalig Wereldkampioen bij de Junioren op de scratch, won behalve de scratch ook de afvalwedstrijd. Patrick Kos won verrassend de puntenkoers voor KOGA renner Jan Willem van Schip. Vingerling is de eerste leider in het Dentmerk klassement, waarvoor ook de wedstrijden in Omnisport Apeldoorn (2 november) en het Velodrome Amsterdam (18 januari) meetellen.