Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tevredenheid over optreden sprinters op EK

Maandag 20 oktober 2014

Track - Bondscoach René Wolff kon aan de rand van de knalgele baan op Guadeloupe een tevreden balans opmaken met vier medailles voor zijn sprintequipe.  "Ïk denk dat we hier een goede basis hebben gelegd voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nu is het zaak dit ook op het wereldpodium te doen."

"Met een vijfde plaats bij de mannen en een derde plek bij de dames zijn we er goed bij op het belangrijke onderdeel teamsprint. Blij ben ik ook dat de prestatie van het hele team kwam. Natuurlijk ben ik ook tevreden over de medailles die we behaalden. De volgende wereldbeker in Quadalajara staat alweer voor de deur, nu gaat het erom tactisch weer te focussen op een kortere baan.  Maar we hebben als team duidelijk een stap gemaakt, die moeten wij stabiliseren." Wolff zag Shanne Braspenninx brons winnen op de keirin en Elis Ligtlee zilver op de 500 meter. Samen wonnen zij een bronzen plak op de teamsprint. Matthijs Buchli zorgde ook voor een mannensucces door tweede te worden op de keirin.

'Meer verwacht'

Duurcoach Peter Schep was minder content.  "We hadden er in de breedte zeker meer van verwacht. Er vielen een paar dingen net verkeerd. Kirsten Wild stond op een zekere podium klassering en zelfs dat glipte nog door haar vingers in de laatste rondes van de puntenkoers. Maar we mogen niet alles op pech afschuiven. Het moet allemaal nog een stap beter. En dat gaan we dan in de eerste wereldbeker laten zien."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl