Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stöpler en Lampater leiden in Amsterdam

Woensdag 22 oktober 2014

Track - Leif Lampater en Nick Stöpler zijn de nieuwe leiders in de Zesdaagse van Amsterdam. Het Duits-Nederlandse koppel nam de leiding over van Yoeri Havik en Niki Terpstra. Die vergaarden de meeste punten op de openingsavond. Op dinsdag werd de wedstrijd echter stil gelegd na de val van dernyrijder Cees Stam.

De door de Telegraaf gesponsorde tandem heeft nu 134 punten en een ronde voorsprong op de concurrentie. Jasper De Buyst en Pim Ligthart staan tweede met een totaal van 180, terwijl Terpstra-Havik en Alex Rasmussen-Marc Hester volgen met respectievelijk 142 en 132. 

Lampater en Stöpler namen woensdag tijdens de eerste koppelkoers van de avond onmiddellijk het heft in handen. Het Duits-Nederlandse duo stond op dat moment nog derde. De twee waren honderd ronden lang bij de les en lieten de concurrentie in de eindsprint uiteindelijk hun hielen zien.

De tweede koppelkoers mondde eveneens uit in spectaculair gevecht. Op het scherp van de snede streden de vier leidende duo’s om de rondes. Terpstra en Havik wisten de concurrenten lang weerstand te  bieden, maar moesten uiteindelijk toch capituleren. Het leverde De Buyst-Ligthart de winst op, terwijl zoals gezegd ook Lampater en Stöpler konden juichen.

Cees Stam
De derde avond van de Zesdaagse van Amsterdam begon woensdag met een luid en welgemeend applaus voor Cees Stam. De gangmaker kwam dinsdag tijdens de tweede avond hard ten val en moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Met een eensgezind klapsalvo stak het publiek in het hoofdstedelijke velodrome Cees en zijn familie, waaronder zijn kleinzoon Yoeri Havik, een hart onder de riem. 

 

1 3 Lampater Leif - Stöpler Nick De Telegraaf
2 4 De Buyst Jasper - Ligthart Pim Deelen Verswaren
3 1 Terpstra Niki - Havik Yoeri ICS - VISA
4 2 Rasmussen Alex - Hester Marc Kip&Snack
5 8 Rugovac Denis - Wotschke Sebastian Drukkerij Koopmans
6 10 Caspers Didier - Zijl van Melvin ZAES Functional Sportswear
7 6 Roberts Luke - Veldt Tim MX
8 5 Boskamp Melvin - Asselman Jesper Metec Straatmeubilair
9 7 Groenewegen Dylan - Hoffmann Nolan AT5
10 9 East Guy - Holloway Daniel Island 2000
11 11 Zanotti Marco - Huenders Mitchell PARKHOTEL Valkenburg
12 12 Kos Christian - Kos Patrick Tacx 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl