Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Volta Limburg Classic met selectieve finale

Donderdag 23 oktober 2014

Elite men - De organisatie van de Volta Limburg Classic heeft besloten het parcours van de UCI 1.1 wedstrijd te wijzigen. De 42e editie zal verreden worden op zaterdag 4 april 2015 en krijgt enkele kenmerken van de oude Hel van het Mergelland terug.

De afgelopen jaren werden drie lussen van 60 kilometer verreden waarna de finale in Eijsden op een aantal lokale rondes werd beslecht. “Het parcours was selectief en heeft mooie winnaars opgeleverd, maar met drie gelijke rondes kende het weinig verrassingen voor het peloton én de vlakke finale richting Eijsden zorgde ieder jaar weer voor een samensmelting van kopgroep en achtervolgende pelotons”, zegt koersdirecteur Roy Packbier.

Camerig en Gulperberg

Het nieuwe parcours zal geen drie lussen van 60 kilometer bevatten, maar na een lokale lus door Eijsden, rijdt het peloton twee grotere rondes van 90 kilometer. Tevens wordt er in de finale een lokale ronde geschrapt, waardoor de hellingenzone dichter op de finishlijn komt te liggen. In het verleden lag de laatste helling op 30 kilometer van de meet, met de wijziging van het parcours krijgen de renners in de laatste 20 kilometer nog vier venijnige klimmetjes voorgeschoteld. “Met deze aanpassing hopen we de wedstrijd meer openheid te geven en het aantal kanshebbers op de overwinning in de Diepstraat te Eijsden te vergroten. Ook met het terugbrengen van bijvoorbeeld de beklimmingen van Camerig en Gulperberg mag de Volta Limburg Classic weer met recht gezien worden als dé belangrijke opmaat naar de Amstel Gold Race”, aldus Packbier.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl