Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leif Lampater en Nick Stöpler leiden in Amsterdam

Vrijdag 24 oktober 2014

Track - Leif Lampater en Nick Stöpler gaan zaterdag als leiders de slotavond van de Zesdaagse van Amsterdam in. De Duitser en Nederlander heroverden de koppositie op Jasper de Buyst en Pim Ligthart. Die staan op één ronde tweede.

Lampater en Stöpler (224 punten) gaan na dag vijf aan de leiding met een toer voorsprong op de rest van het veld. Achter het Duits-Nederlandse duo van De Telegraaf bevinden zich twee koppels in dezelfde ronde. De Buyst en Ligthart hebben de meeste punten (310), maar weten dat Terpstra en Havik (261 punten) goede zaken doen wanneer zij zaterdag de 300 puntengrens overschrijden en een bonusronde pakken.
 
Controle
Terpstra en Havik lieten in de eerste koppelkoers meteen zien volop te geloven in hun kansen voor de eindzege. De mannen van ICS Visa maakten direct na het startschot een toer en konden de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uitrijden. Alle aanvallen van de concurrentie werden gepareerd en uiteindelijk resulteerde dat in een welverdiende overwinning.
 
Meer spektakel
De twee Noord-Hollanders zorgden voor meer spektakel door met een extreem late aflossing ook de afvalkoers te winnen. Terpstra baarde vervolgens opnieuw opzien door met een maximale snelheid van 70 kilometer uur het complete veld op een ronde te zetten en de winst in de eerste derny-koers voor zich op te eisen. De tweede koppelkoers was na een pittig gevecht met Lampater en Stöpler ook een prooi voor de thuisfavorieten.
 
De spannende jacht zorgde er ook voor dat  drie koppels zo dicht bij elkaar kwamen te staan dat er zaterdag in het ongetwijfeld volgepakte velodrome van Amsterdam nog van alles mogelijk is tijdens de slotdag.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl