Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin, Vos en Kelderman in prijzen op Wielergala

Maandag 24 november 2014

Nieuws - Tom Dumoulin is wielrenner van het jaar geworden. Het was voor de Limburger de eerste keer dat hij de prijs won. Marianne Vos werd voor de negende keer tot wielrenster van het jaar uit geroepen en ontving opnieuw een Keetie van Oosten-Hage Trofee. Ook werd Wilco Kelderman is bij het wielergala in Den Bosch tot beste belofte uitgeroepen. Hij kreeg daarvoor de Gerrie Knetemann Trofee overhandigd.

Kelderman werd door de oud-renners verenigd in de club 48 en de lezers van De Telegraaf boven Mike Teunissen, Sabrina Stultiens ,Elis Ligtlee en Matthijs Buchli hadden verkozen."Ik had niet verwacht genomineerd te worden voor deze prijs, maar ben blij dat ik deze trofee aan mijn verzameling kan toe voegen" riep Kelderman op het podium in Den Bosch. Kelderman werd zevende in de Giro d'Italia en wil volgend jaar in de Tour starten in Utrecht. "Dat is hét doel van het seizoen."

Vos: 'Zeven voor seizoen'

Marianne Vos vond zelf dat haar wielerseizoen een 7 verdiend had toen haar gevraagd werd naar een rapportcijfer voor 2014. Het was wel voldoende om Laura Smulders, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen achter zich te laten. "Het was een mooi jaar met de winst in La Course, de Giro Rosa en natuurlijk de wereldtitel in het veld in eigen land (Hoogerheide, red.). Maar ik had aan het einde van het seizoen ook graag het goud gepakt op de WK weg. Dat dit niet lukte, maakt het voor mij net wat minder" aldus Vos, die volgende maand het veld weer in gaat. "En op de weg hoop ik de eerste stappen voor kwalificatie voor de Olympische Spelen te zetten."

Geen speech

Tom Dumoulin zei geen speech voorbereid te hebben. "Ook omdat ik daar niet zo van ben. Maar ik vind het een hele eer om deze prijs te krijgen. Ik heb elk jaar nog mooie stappen kunnen maken in mijn loopbaan en dit jaar was een mooi jaar, al goed genoeg om deze prijs te krijgen." Dumoulin werd gevraagd naar zijn ambities in de Tour en specifiek om de eerste gele trui van de Tour te veroveren met de tijdrit in Utrecht. "De druk voel ik wel, dat komt er natuurlijk steeds maar bij,  maar ik kan alleen maar zorgen dat ik daar in mijn beste vorm aan de start sta. Dan zie ik wel waar dat goed voor is. Het is aan de ploeg, mijn familie en mijn vriendin om me met mijn voeten aan de grond te houden." Dumoulin liet Parijs Roubaix-winnaar Niki Terpstra en de afwezige Tourritwinnnaar Lars Boom achter zich. Ook Lars van der Haar en Michiel van der Heijden waren genomineerd. Bart Brentjens kreeg de Peter Post oeuvreprijs overhandigd voor zijn lange MTB-loopbaan, met als hoogtepunt de gouden plak op de Olympische Spelen van Atlanta 1996. "Ik had er niet meer op gerekend, maar ben er erg blij mee" zei de naar Brabant verhuisde Limburger.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl