Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teams verenigen zich in Velon-project

Dinsdag 25 november 2014

Elite men - Lotto.nl-Jumbo en Giant-Alpecin maken deel uit van een nieuw project genaamd Velon, waarin elf teams willen zorgen voor meer financiele stabiliteit en minder afhankelijkheid van sponsors. Nieuwe manieren om budget te genereren moeten zorgen voor een stabiele toekomst.  

Ook BMC, Cannondale-Garmin, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Etixx-QuickStep, Orica-GreenEdge, Team Sky, Tinkoff-Saxo en Trek hebben zich hierbij aangesloten. Manager Iwan Spekenbrink van Giant-Alpecin ziet grote voordelen. "We willen toe werken naar een betrouwbare toekomst van de sport, die gericht is op de lange termijn en waarbij fans meer en meer betrokken worden. Met deze formele samenwerking blijven we actief om deze iniatieven verder uit te werken voor de fans en voor de toekomst van de wielersport." Tom Dumoulin, kersvers Renner van het Jaar, is enthousiast over het idee. "Door de sport toegankelijker te maken en gemakkelijker te begrijpen voor het grote publiek, kunnen we meer mensen bereiken. Dat teams samen werken bij dit concept maakt het initiatief alleen maar sterker." 

Harten fans

Manager Richard Plugge van Belkin spreekt woorden van vergelijkbare strekking. "We willen de sport terugbrengen waar deze hoort, in de harten van de fans.” Ook zijn kopman Robert Gesink ziet voordelen. "Dat een groot aantal World Tour-teams samenwerkt aan de toekomst van de sport, de teams, de renners en het publiek is uniek. Tijdens de race strijden we tegen elkaar, maar na de finish werken we samen als één team voor een betere toekomst voor het wielrennen."

Foto: © Sportfoto

  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl