Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar blijft nipt koploper in UCI-stand

Dinsdag 25 november 2014

Offroad - Lars van der Haar is koploper gebleven in de UCI-stand. Bij de topcrossers werd met spanning uit gekeken naar de nieuwe rangschikking omdat Van der Haar had moeten afzeggen voor de wereldbekerwedstrijd in Koksijde. In de manches van de Coupe du Monde zijn namelijk veruit de meeste punten te verdienen.

Runner-up Sven Nys wist niet te profiteren en daardoor houdt de Nederlands kampioen van Giant-Shimano stand met 50 punten voorsprong: 1590 om 1540 punten. Kevin Pauwels - zondag oppermachtig in Francorchamps - rukte op naar een derde plaats ten koste van Tom Meeusen. Mathieu van der Poel hield zijn zesde plek vast. Met Thijs van Amerongen (dertiende) en Corné van Kessel (veertiende) zijn nog twee Nederlanders vertegenwoordigd in de top 15. In de top-50, die automatisch startrecht geeft voor de wereldbeker, staan ook nog David van der Poel (26e), Niels Wubben (36e), Eddy van IJzendoorn (45e) en de gestopte Thijs Al (49e).

Van Paassen in top 50

Bij de vrouwen geldt dat automatische startrecht voor Marianne Vos (vierde), Sophie de Boer (negende), Sabrina Stultiens (14e), Thalita de Jong (29e), Yara Kastelijn (30e), Reza Hormes-Ravenstijn (42e) en voor het eerst ook voor Sanne van Paassen (46e).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl