Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans in zee met Sportmedisch Centrum Zuid-Limburg

Dinsdag 25 november 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team is een samenwerking aangegaan met het Sportmedisch Centrum Zuid-Limburg. Deze nieuwe tak van Ortho-vision Sports richt zich op de sportgeneeskunde. Met sportarts dr. Milou Beelen heeft ze een specialist in huis om er zorg voor te dragen dat de rensters van de internationale topformatie met een optimale gezondheid op de fiets plaatsnemen en ook snel en vooral volledig herstellen van eventuele blessures.

Dr. Beelen is gespecialiseerd in duursport en gepromoveerd op sportvoeding en herstel. Het Boels-Dolmans Cycling Team behoorde het afgelopen jaar tot de sterkste vrouwenploegen ter wereld met onder meer winst in de Ronde van Vlaanderen voor Ellen van Dijk en de eindzege in de wereldbeker én goud op de Commonwealth Games voor Lizzie Armitstead.

Kenneth Hanzen is als eigenaar van Ortho-vison enthousiast over de samenwerking. Nadat zijn bedrijf eerder ondersteuning bood aan het succesvolle Trivio Long Distance Triathlon Team, denkt hij nu ook het Boels-Dolmans Cycling Team met zijn Sportmedisch Centrum te kunnen helpen in hun ambitie de beste vrouwenploeg ter wereld te worden. “We zullen ons vooral op de nieuwe jonge rensters richten, die nog grote stappen kunnen maken. Dat doen we door deze vrouwen uitgebreid te testen en te begeleiden om zo fit mogelijk op de fiets te stappen. Daarnaast gaan we in samenspraak met bijvoorbeeld bondsartsen ook de andere rensters monitoren, zodat de ploegleiding van het Boels-Dolmans Cycling Team te allen tijde weet of iedereen 100% inzetbaar is voor bepaalde wedstrijden. Maar we zullen ook zorg dragen voor adequate begeleiding bij blessures. Het is onze bedoeling om – dankzij de expertise van Dr. Beelen – te zorgen voor een constant en zo volledig mogelijk inzicht in de gezondheid en fitheid van de rensters.”

De samenwerking is dit najaar ingegaan om de rensters van het team met het oog op het komende seizoen al bij te staan. Beide partijen hopen op een langdurige samenwerking, die leidt tot het leveren van de beste prestaties door topfitte sporters.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl