Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoofdsponsor 3M redt Olympia's Tour

Vrijdag 28 november 2014

Elite men - Het internationale technologiebedrijf 3M, ook bekend van hun continentale formatie, is hoofdsponsor geworden van Olympia's Tour. Daarmee is het doorgaan van de oudste rittenkoers in Nederland gewaarborgd voor 2015. De wedstrijd wordt zonder leeftijdsbeperking verreden.

De organisatie verwacht binnenkort het grootste deel van het etappeschema bekend te kunnen maken. De wedstrijd staat op de kalender voor 12 tot en met 17 mei 2015. Onlangs werd de oude stichting - na betalingsproblemen - failliet verklaard. Met de curator werd overeren gekomen dat de naam door de nieuwe organisator onder leiding van Thijs Rondhuis en Danielle Lissenberg-Bekkering gebruikt kan worden.

Etappes

Rondhuis: “Met de komst van hoofdsponsor 3M is een basis gelegd voor een nieuwe editie van deze legendarische koers. Op dit moment voeren we gesprekken met diverse gemeenten om als etappeplaats te fungeren en we hopen binnenkort de namen van de eerste gemeenten bekend te kunnen maken. Daarnaast lopen er gesprekken met bedrijven die actief zijn in de wielersport om een bijdrage te leveren aan de continuïteit van deze wedstrijd.”  Ook bij de wielerbond KNWU – waar veel werk verzet is om de ronde te behouden – is met vreugde gereageerd op het doorgaan van de oudste rittenkoers van Nederland. Directeur Huib Kloosterhuis. “We zijn verheugd dat de wedstrijd ook in 2015 op de kalender staat.”

Wedstrijd past bij 3M

“Olympia’s Tour ken ik al vanuit mijn eigen jeugd”, zegt directeur corporate marketing Ronald Faas van 3M Benelux over het besluit om de wielerronde te steunen. "Het was een jaarlijks hoogtepunt om lokaal een serieuze wielerwedstrijd te kunnen zien. Of zelfs om er aan mee te kunnen doen! Het is een rittenkoers die bij uitstek geschikt is voor aanstormend talent om zich te testen, te bewijzen en te presenteren. Dat past precies bij waar 3M voor staat, namelijk groei en ontwikkeling. Toen wij hoorden dat Olympia’s Tour mogelijk van de kalender zou verdwijnen, zijn wij dan ook direct het gesprek aangegaan. We hebben de middelen beschikbaar gesteld om continuïteit te garanderen. Daarmee redt 3M een rittenkoers die als oudste van Nederland gerust een ‘instituut’ mag worden genoemd. Door een aantal innovatieve bijdragen en meedenkwerk, hopen we de koers nog interessanter te maken voor renners, ploegen en niet te vergeten, het publiek.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl