Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Baanwielrennen komt in actie voor Right to Play

Vrijdag 28 november 2014

Track - De organisatie van het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn zal voorafgaand aan en tijdens de nationale titelstrijd op 27, 28 en 29 december geld inzamelen voor Right To Play. Dit goede doel is maatschappelijk partner van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en zal ook bij het KNWU NK baanwielrennen extra onder de aandacht worden gebracht.

Al voordat wereldtoppers als Kirsten Wild, Elis Ligtlee en Theo Bos in actie komen op de piste in Omnisport Apeldoorn wordt begonnen met het inzamelen van geld voor Right To Play. Enkele scholen krijgen in de weken voordien kans om kennis te maken met dit goede doel. Deelnemende leerlingen mogen gratis naar het NK en daar kunnen ze voor hun school nog mee doen aan een ‘scholenfinale’ op de aanwezige fiets simulatoren.

Cheque 

Tijdens het kampioenschap zelf wordt op 27, 28 en 29 december geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor Right To Play. De activiteiten zijn op dat moment de genoemde wedstrijden op de fiets simulatoren en voor kinderen vanaf vier jaar is er Right To Play Kids City. Tegen betaling van 2 euro voor het goede doel laten Right To Play-vrijwilligers deze kinderen aan een sport- en spelprogramma mee doen. Hetzelfde programma wordt gedaan in de projectlanden van deze organisatie. Op de slotavond van het Nederlands Kampioenschap op de baan zal door de organisatie een cheque met de totale opbrengst worden overhandigd aan Right To Play.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl