Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Routes wegwedstrijd en tijdrit Rio 2016 vast gesteld

Dinsdag 09 december 2014

Nieuws - De UCI heeft samen met het organiserend comitée van de Olympische Spelen in Rio de routes vast gesteld voor de wegwedstrijd en de individuele tijdrit. De mannenwedstrijd wordt 256 kilometer lang, terwijl de vrouwen 130 kilometer gaan afleggen. Start en finish zijn op Flamengo Park.

De route voert via Copacabana, Ipanema, Barra en Reserva Beach. Ook is er een omloop over het Grumari Circuit opgenomen. De mannen gaan hier vier keer over, de vrouwen één keer. De Grumari staat voor een smalle klim en afdaling, met een maximaal stijgingspercentage van dertien procent. Ook is de Grota Funda Climb in deze ronde opgenomen, net als een korte kasseienstrook van twee kilometer. Ook krijgen de renners en rensters een omloop over Canonas Vista Chinesa Circuit voorgeschoteld, de mannen drie keer, de vrouwen één keer. Daarin zitten twee beklimmingen, de Canoas Climb en de Vista Chinesa Climb. Deze is gesitueerd in Tijuca National Park.

Tijdritparcours

De individuele tijdrit voert ook over the Grumari.   Deze route over 29,8 kilomter voert over het Grumari Circuit van de wegwedstrijd, inclusief de 1,2 kilomter lange beklimming op Grumari Road. De start en finish zijn gesitueerd in Tim Maia Square bij Pontal Beach. De vrouwen rijden één ronde, de mannen twee. 

 

 

 

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl