Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterke bezetting voor NK Baanwielrennen

Woensdag 17 december 2014

Track - Hoewel nog niet alle aanmeldingen verwerkt zijn, is al wel duidelijk dat de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Apeldoorn op 27, 28 en 29 december een topveld aan de start mag verwachten. Baanspecialisten als Tim Veldt, Hugo Haak en Elis Ligtlee vinden die dagen hun weg naar Omnisport, maar ook diverse toppers die eveneens op de weg uit de voeten kunnen, staan aan het vertrek.

Zo schreven met Dylan van Baarle, Raymond Kreder (Garmin-Sharp) en Barry Markus (Belkin) drie renners van het hoogste (WorldTour-)niveau in en kunnen ook Michel Kreder en Wesley Kreder  in actie worden gezien.  En met Jesper Asselman, André Looij en Ivar Slik komen drie renners in actie die enkele dagen later hun profdebuut gaan maken bij het nieuwe team Roompot Orange Cycling.

Ligtlee en Wild

Bij de vrouwen is Elis Ligtlee te zien, die onlangs nog derde werd in de wereldbeker sprint in Londen en ook Kirsten Wild – de oranje troef op het olympische onderdeel omnium – is van de partij. In april won de Zwolse net buiten Omnisport de Ronde van Gelderland en acht maanden later wordt ze op de piste in Apeldoorn op meerdere onderdelen als favoriete gezien op dit NK op de baan. Ze moet het opnemen tegen rensters als Amy Pieters (winnares Omloop Het Nieuwsblad), Roxane Knetemann en Nina Kessler. Op 27, 28 en 29 december worden er dagelijks titels vergeven voor zowel de mannen als de vrouwen, maar ook voor de junioren en nieuwelingen (m/v) en in de categorie aangepast sporten.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl