Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligtlee wil ook kampioen worden in Apeldoorn

Vrijdag 19 december 2014

Track - Elis Ligtlee won vorige maand in Alkmaar al twee nationale titels op de baan. Maar aan die gouden medailles van de keirin en de sprint wil ze op het NK Baanwielrennen in Apeldoorn  (27, 28 en 29 december) graag een derde gouden plak toe voegen. “Voor eigen publiek winnen, is toch ook heel speciaal. Bovendien is dit ook echt mijn onderdeel, gewoon alles geven van begin tot eind. Ik wil graag de snelste zijn.”

De renster uit Eerbeek beschouwt Omnisport Apeldoorn als haar thuisbaan. Toen de ondergrond van deze piste tijdelijk hersteld moest worden en er uitgeweken moest worden naar Sportpaleis Alkmaar, telde ze de weken af dat ze weer op haar eigen baan kon rijden. “Voor elke training zat ik drie uur in de auto en zelfs nog langer als er files waren, ik vond het maar niets. Het was mooi dat we er terecht konden, maar Apeldoorn is mijn baan, daar rijd ik graag. En daar zou ik ook graag die titel veroveren op de 500 meter. Ik heb nu maar één kans om voor eigen publiek te winnen en die wil ik pakken.”

Blij met podiumplaats

Haar winter verliep tot nog toe naar tevredenheid. Met name de derde plek die ze begin deze maand realiseerde op de sprint in Londen kon haar bekoren. “Ik was in november in Guadalajara al de snelste in de sprint, maar daar kon ik niet tot de halve finales doordringen. In Londen zette ik opnieuw de beste tijd op de klokken. Het is dan wel mooi als je er ook een podiumplaats uit kunt slepen. De sprints verlopen eigenlijk steeds beter. Ik begin het spelletje steeds beter te beheersen en kan alle tegenstanders goed partij bieden. Dat moet natuurlijk ook, want het gaat niet alleen om de snelste zijn, je moet ook je tegenstander verslaan. Ik heb deze zomer wat extra wedstrijden gereden in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland en die ervaring heb ik mee genomen. Bovendien neemt coacht René Wolff altijd met me de sterke en zwakke punten van de tegenstander door en mijn mogelijkheden tegen die persoon.”

Olympische kwalificatie

Na het NK staat in ieder geval het wereldkampioenschap nog op haar programma en misschien ook de derde wereldbekermanche. “De olympische kwalificatie is begonnen en we moeten er natuurlijk voor zorgen dat we straks in Rio mogen starten op de sprintonderdelen en daar moeten we punten voor halen op de teamsprint. We liggen heel mooi op schema momenteel en presteren heel sterk, maar ik weet niet of we ook in de derde wedstrijd weer in de sterkst mogelijke samenstelling moeten rijden. Ik hoor het wel van René Wolff, mij maakt het niet zo veel uit. Het ging vorig jaar prima zonder die competitie voorafgaand aan het WK, maar die wedstrijd moet ik er ook wel bij kunnen hebben.”  Op het WK plakt ze geen concrete verwachtingen. “Dat werkt niet voor mij, ik moet mezelf niet gaan zeggen dat ik een medaille moet pakken. Ik moet gewoon gaan rijden en mijn best doen en dan zien wat er uit rolt. Het gaat goed momenteel en hopelijk kan ik die vorm vast houden.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl