Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra grijpt net naast de winst Down Under

Dinsdag 20 januari 2015

Elite men - Lieuwe Westra was zijn seizoen bijna begonnen met een ritzege. In de openingsetappe van de Tour Down Under moest hij mede-koploper Jack Bobridge echter net voor laten gaan. De oud-renner van Belkin is nu de eerste leider in de WorldTour-opener.

Westra en Bobridge waren een dag lang in de aanval met Luke Durbridge (Orica-GreenEdge) en Maxim Belkov (Katusha) en leken ten prooi te vallen aan de sprinters. Maar die kwamen net te laat voor de winst in Campbelltown. Dat overkwam ook Barry Markus van Lotto-Jumbo die zestiende werd. “De eerste echte koers van het jaar is altijd apart”, stelde Markus na afloop. “De nervositeit in het peloton is altijd weer even wennen. Vandaag lag er op dertig kilometer van de streep een steil klimmetje, maar ondanks het hoge tempo werd er niemand echt gelost. Vervolgens ging het dertig kilometer naar beneden en in de finale nog een klein stukje omhoog. Bert-Jan Lindeman reed me in de slotfase naar de kop, maar helaas zaten we iets te vroeg van voren en kon een aantal renners in de laatste anderhalve kilometer over ons heen komen. Doordat de kopgroep vooruit bleef, werd het een beetje een rare sprint.”

Westra tevreden

Westra kon leven met de afloop van de rit. "Het was een sterke kopgroep. Het peloton gaf ons nooit te veel speelruimte, maar toen we na de beklimming nog marge hadden, achten we onszelf kansrijk. Het is altijd lastig om heuvelafwaarts een groep vluchters terug te halen. In de sprint voor de dagzege was Bobridge simpelweg te sterk. Tweede was het hoogst haalbare, maar tweede worden in de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar is natuurlijk zo slecht ook niet" liet de Fries de organisatie weten.  

Foto: ©  ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl