Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos komt altijd graag naar Hoogerheide

Dinsdag 20 januari 2015

Offroad - Marianne Vos bracht de afgelopen week door onder de Spaanse zon met haar ploeggenotes van Rabo-Liv om vast een basis te leggen voor het wegseizoen 2015. In Hoogerheide hoopt ze zondag vertrouwen te tanken richting het WK veldrijden in Tabor. Maar de WB-finale op de Westbrabantse Wal is ook om een andere reden dierbaar, Vos veroverde  al twee keer een regenboogtrui in Hoogerheide.

Vos begon haar crossseizoen eind december in Namen, waar ze tweede werd.  Ook in de crossen daarop stond ze steevast op het podium. De Brabantse werd vier keer eerste en twee keer tweede en liet op het NK in Veldhoven zien dat er in eigen land geen maat staat op haar crosskwaliteiten.  Met de Amerikaanse Katie Compton en de Tsjechische Katerina Nash zijn er nog wel twee geduchte buitenlandse concurrenten actief, waar ze op het WK in Tabor zal moeten afrekenen. “Het is ook daarom goed om even wat kilometers op de weg te hebben kunnen maken om het duurvermogen te verbeteren.  Dan kan ik straks tot het einde van de wedstrijd voluit gaan. Dit weekeinde kan ik vervolgens even weer wat crossritme opdoen en hopelijk ook zelfvertrouwen opdoen richting het WK.”

Investering

Vos denkt niet dat de concurrentes plotseling veel harder fietsen of dat er nieuwe namen zullen opstaan in Hoogerheide. “Ik hoop zondag de wedstrijd te verlaten met het gevoel dat ik in goeden doen naar Tabor kan afreizen. Je weet dat je er alles aan gedaan hebt, maar het zou fijn als die extra investering van Spanje zich uit betaalt. Het parcours in Hoogerheide is niet helemaal met Tabor te vergelijken, maar de vorm van jezelf en van de concurrentie zal in die week richting het WK niet meer veel verbeteren. Als ik zondag in orde ben, zal mijn vorm peil ook op het WK goed zijn. Ook in Tabor werd ik al eens wereldkampioene.”

Twee regenboogtruien

Hoogerheide is de enige locatie waar ze al twee regenboogtruien wist te veroveren. In 2009 lukte dat, vorige winter sloeg de Brabantse opnieuw toe en won zo haar zevende wereldtitel in het veld, de zesde opeenvolgende. “Dat maakt dat Hoogerheide altijd een locatie is waar ik me wil laten zien. Het parcours ligt me en het is een mooie mogelijkheid om me in mijn eigen provincie en mijn eigen land nog een keer aan het publiek te tonen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl