Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Amerongen wil plek UCI-ranking veilig stellen

Dinsdag 27 januari 2015

Offroad - Thijs van Amerongen zag tevreden toe hoe hij - ondanks een periode van inactiviteit - nog altijd 20e staat in het UCI-klassement. Het was een reden om te starten in Hoogerheide en ook om van de partij te zijn op het WK in Tabor komende zondag.

"Al zou ik alleen nog maar dat WK rijden, dat is cruciaal om niet ver terug te zakken in de ranglijst. En daar hangt natuurlijk weer een startplek aan vast. Ik ben dus nu vooral bezig met volgend seizoen, waarin ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb. Dat kwam er door een parasiet in mijn lijf niet uit deze winter." Van Amerongen laat het van zijn gevoel en prestatie in Tabor afhangen of hij zijn seizoen nog vervolgt. "Dat doe ik alleen als er perspectief is op verbetering. Ik ben conditioneel nu eenmaal ver achter op de rest."

Van der Haar stijgt

Lars van der Haar steeg in de nieuwe ranglijst van vier naar drie, Mathieu van der Poel - glorieus winnaar in Hoogerheide - is nu vijfde in de rangschikking, die aangevoerd blijft worden door Kevin Pauwels en Wout van Aert. Bij de vrouwen viel Marianne Vos terug naar de negende stek, ze was vijfde. Wel is de wereldkampioene nog altijd de beste Nederlandse. Sophie de Boer is tiende, Sabrina Stultiens twaalfde. Hier leidt Sanne Cant.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl