Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters vijfde op WK teamsprint

Woensdag 18 februari 2015

Track - Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx realiseerden op het WK op de baan in Frankrijk een vijfde tijd op de teamsprint voor vrouwen. Daarmee voldeed het Nederlandse duo aan de verwachtingen van bondscoach René Wolff en werden belangrijke punten met het oog op de Olympische Spelen in Rio behaald.

De Chinezen wonnen het goud ten koste van Rusland (zilver). De Australische sprintsters wonnen het brons. Ook de mannen van Wolff werden (nipt) vijfde. Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Buchli misten maar net de strijd om het brons, dat nu tussen de Russen en de Duitsers gaat.  Frankrijk won voor eigen publiek het goud bij de mannen. Nieuw-Zeeland won zilver, Duitsland brons. Bondscoach René Wolff was tevreden. "We hebben gedaan wat we moesten doen en gepresteerd in de lijn der verwachting. Hierop kunnen we verder bouwen richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar.”

Wild zevende

Kirsten Wild werd zevende op de puntenkoers. Het eerste goud van dit WK ging naar de Duitse Stephanie Pohl, die nog kort in Nederlandse dienst reed bij Futurumshop. Wild was niet helemaal voldaan, net als andere favorietes liet ze zich verrassen door enkele mindere goden. “Er had meer ingezeten. Ik heb de eerste slag op een ronde voorsprong gemist. In de sprints kon ik nog wel punten pakken, maar helaas kon ik niet meer meedoen om de medailles.” Wild komt de komende dagen nog uit op het onderdeel Omnium. 

foto (c) Sportfoto - Bart Hazen



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl