Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Braspennincx naar zilver op WK, Hoogland vierde

Zondag 22 februari 2015

Track - De Nederlandse baanploeg heeft ook een vierde medaille weten te veroveren. Op slotdag zondag veroverde Shanne Braspennincx het zilver op de keirin. De titel ging naar de Australische Anna Meares. Ook Ligtlee startte op de keirin.

Maar zij was na het sprinttoernooi van zaterdag niet in staat door de eerste ronde te komen. Jeffrey Hoogland werd vierde op de sprint. Zijn Franse tegenstander Quentin Lafargue had een belle nodig om hem van het brons te houden. Nederland verovert daarmee in totaal vier medailles op het WK. Goud en brons voor Wild op de scratch en het omnium, zilver voor Elis Ligtlee op de sprint en Shanne Braspennincx zilver op de keirin.

Keirin

In de eindsprint moest Braspennincx met slechts 0,06 seconde haar meerdere erkennen in de Australische Anna Meares. De Cubaanse Lisandra Guerra Rodriguez behaalde het brons. Op de vraag of Braspennincx blij was met haar medaille kon ze alleen maar volmondig: “Ja, natuurlijk!” zeggen. “We zijn als team heel goed bezig en door de goede resultaten weten we elkaar te motiveren”, aldus de winnares van het zilver.

Hoogland

Hoogland kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn vierde plek. “Als je zo dicht bij de medailles bent wil je ook graag een uitslag bij de top-3 behalen. Vooraf had ik niet verwacht dat ik zo goed zou presteren dus wat dat betreft mag ik niet ontevreden zijn.” 

 

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl