Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint Omloop Nieuwsblad

Zaterdag 28 februari 2015

Women - De Omloop van Het Nieuwsblad voor vrouwen is gewonnen door Anna van der Breggen. De renster van Rabo-Liv rekende  in de straten van Gent af met haar medevluchtster Ellen van Dijk (Boels- Dolmans). Haar ploeggenote Lizzie Armitstead eindigde als derde.

Chantal Blaak kwam als vierde over de meet, Amy Pieters (winnares van vorig jaar) was zevende. Van der Breggen kon na afloop alleen maar tevreden zijn over haar seizoensbegin. Vorig jaar sloot ze het jaar af met een zware valpartij, maar die bleek ze in Gent ver achter zich te hebben gelaten. "Ik voelde al wel dat ik in goeden doen was in de voorbereiding, maar je weet nooit waat je staat als het peloton voor het eerst tegen elkaar gaat rijden op volle oorlogssterkte. In de wedstrijd bleef het goede gevoel overeind, ik kon met Ellen van Dijk weg komen en dat was van een sterk blok van Boels-Dolmans niet het slechtst denkbare scenario. Ik had vertrouwen in mijn sprint, zeker omdat ik na een zware koers over nog wat frisheid in de benen beschikte, dat gevoel bleek te kloppen. Een geweldige manier om het jaar te starten. Ik was vaker sterk in deze wedstrijd, maar nu kon ik het optimaal afronden."

Van Dijk baalt

Ellen van Dijk ging met een veel minder gelukkig gevoel naar huis. "Natuurlijk was het mooi dat we als team heel sterk waren vandaag, net als in Qatar staan we er in de breedte heel sterk voor. Maar het is zuur als je het dan niet af kunt maken. Dat is jammer voor de ploeg, maar ook voor mijzelf. Ik was zo dichtbij een mooie zege en dan grijp je net mis. Net als twee jaar geleden - toen ik van Loes Gunnewijk verloor - blijkt de aankomst in Gent niet de mijne te zijn."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl