Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's 3M Tour rond met Belgische rit

Donderdag 05 maart 2015

Elite men - Olympia's 3M Tour heeft haar rittenschema bekend gemaakt. Met aankomsten in Delft en Rijswijk wordt de wedstrijd afgesloten. Opmerkelijk is ook een Belgische etappe, met start en finish in Diegem. Dat heeft te maken met de Belgische belangen van hoofdsponsor 3M.

Na de start in Assen op 12 mei met de ploegentijdrit en de etappe naar Ureterp, 13 mei Ulft – Gendringen en 14 mei Reuver - Reuver, trekt Olympia’s 3M Tour op vrijdag 15 mei de grens over naar België. De start en finish van de vierde etappe is in Diegem, onder de rook van vliegveld Zaventem bij Brussel. Er worden drie omlopen verreden met een totale afstand van 172 kilometer. In iedere omloop zijn twee klimmetjes opgenomen, zodat gestreden kan worden om de bolletjestrui, en krijgen de renners in totaal zes kasseistroken voor de kiezen.

Tijdrit in Delft

Een dag later verplaatst het oudste meerdaagse wielercircus van Nederland, zich naar Delft voor etappe 5a en b. Er wordt om 10 uur gestart met een individuele tijdrit van bijna negen kilometer. Zo komen de tijdritspecialisten aan hun trekken. Start en finish zijn net als bij de middagetappe gesitueerd voor het kantoor van 3M aan de Molengraaffsingel. De middagetappe kent twee omlopen van 72 kilometer, met een totaal van 139,8 kilometer. Op deze zaterdag wordt tevens de jaarlijkse sponsortocht per fiets georganiseerd. Op het parcours van de middagetappe kunnen 3M-ers en hun relaties kilometers maken om zodoende geld in te zamelen voor een tweetal goede doelen via het 3M Fonds. Voorgaande jaren werden op deze manier vele maatschappelijke organisaties financieel ondersteund. Op zondag 17 mei zullen de laatste 163,8 km volledig verreden worden door de gemeente Rijswijk. 

Etappeschema 2015:

Dinsdag 12 mei                 Assen ploegentijdrit

Dinsdag 12 mei                 Assen-Ureterp

Woensdag 13 mei           Ulft-Achterhoek-Gendringen

Donderdag 14 mei          Reuver-Reuver

Vrijdag 15 mei                  Diegem-Diegem

Zaterdag 16 mei               Delft individuele tijdrit en etappe

Zondag 17 mei                  Rijswijk-Rijswijk



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl