Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zorgen over toekomst driedaagse in Drenthe

Vrijdag 13 maart 2015

Women - Organisatrice Femmy van Issum sprak voor de start van de Molecaten Drentse 8 in Dwingeloo haar bezorgdheid uit over het kunnen behouden van de omvang van haar programma, dat uit twee mannenkoersen (Ronde van Drenthe en Dwars door Drenthe) en drie vrouwenkoersen (Boels Rental WB, Novilon Cup en Drentse 8) bestaat.

"Laten we er met z'n allen aan werken om al deze wedstrijden voor Drenthe te behouden" riep ze in de microfoon net voordat het startschot viel voor de eerste van vijf koersen. Het is een publiek geheim dat de provincie Drenthe aanstuurt op een programma met één mannen- en één vrouwenwedstrijd. Omdat ook de sponsoring door bedrijven steeds moeizamer wordt, kwam de begroting dit jaar nog maar nipt rond. Van Issum: "Eerder werd er gepraat over opbouw, nu wordt er niet gepraat, maar heb je het te doen. We snappen allen dat we in een moeilijke tijd leven, maar laten we dan niet nog meer wetjes maken die geld kosten, geld dat er niet is. Het schenken van prijzen in natura groeit, het gaat de kant van ruilen op.  We hebben grote zorgen voor de toekomst, wat we afgelopen jaar mee maakten en tegenaan liepen hebben ons jaren ouder gemaakt en dat op onze leeftijd." 

Foto: © De rensters merkten nog weinig van de geldproblemen van Femmy van Issum (rechts) en gingen met volle tassen naar hun hotel



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl